På grunn av stemmeproblemene til vokalist Simon Le Bons stemmeproblemer har Duran Duran avlyst hele sin sommerturné, inkludert konserten de skulle spilt på Festningen i Oslo sammen med Primal Scream i neste måned.

Arrangørene lovet imidlertid at et stort navn skulle erstatte Duran Duran, og nå er det klart at erstatteren blir Robyn.

Robyn som sist spilte for et ekstatisk Hovepublikum skal egentlig ha ferie, men avbryter denne for å spille på Festningen. For ett år siden var Robyn gjestevokalist under Röyksopps konsert på samme sted, men er nå tilbake som headliner.

Til VG Nett sier Erik Uppstrøm i Atomic Soul:

-Vi er utrolig fornøyde. Robyn har egentlig ferie for tiden, men vi klarte å overtale henne til å komme på et ekstra Norges-besøk likevel.

- Det er spennende at pop-prinsessen Robyn erstatter pop-prinsene fra åttitallet. Hun er akkurat der Duran Duran var for 25 år siden,
sier en svært fornøyd styreformann i Festningen 2011, Olle Thorvik;

- Robyn-konserten på Akershus Festning blir en helt spesiell opplevelse for gamle og nye fans. Vi snakker kaskader av laser, lys og et gigantisk fyrverkeri ved midnatt - en fantastisk avslutning på festivalsommeren.


Robyn spiller på Festningen 27. august.

Les mer om Festningen 2011