Oslo-baserte Maribel var lenge en snakkis i det norske musikkmiljøet, men ble for alvor kjent da de spilte på By:Larm i 2007, hvor mange fikk øynene opp for deres flørt med støyrock og pop. Påfølgende turnering i London, og oppvarming for Interpol var jo absolutt ikke å forakte, og våren 2009 slapp de sitt debutalbum Aestetics. Spilt inn i Harrys Gym Recording Studio med bl.a Bjarne Stensli og Emil Nikolaisen, fikk plata glimrende anmeldelser, og man dro raskt paraleller til både My Bloody Valentine og The Velvet Underground. De blander både klassisk shoegaze og skitten garasjerock med drømmende pop og vakker mann/kvinne-vokal.

Bandet består av Rebekka Markstein (Pica Pica), Pål Espen Kapelrud, Lewi Bekkesletten og Liv-Inger Engevik. For tiden er de i studio og jobber med sitt andre album, som ventes til høsten. Nå har du sjansen til å høre det splitter nye materiale for aller første gang.

picture

Ringo Deathstarr er vel et ganske så ukjent navn for de fleste. Trioen fra Austin, Texas er mer enn et merkelig bandnavn, og nylig slapp de deres første skive, Colour Trip, en visjon gjennom et dopa lydlandskap. Etter at gitarist Elliott Frazier startet opp i 2005, har bandet turnert i både Japan og Europa, i tillegg til hele USA med bl.a The Dandy Warhols, Trail of Dead og The Raveonettes. Og dette med kun en EP og et par singler under beltet.

De spiller høyt og bråkete, eller som sjefen selv sier det "kule poplåter som vi begraver under sinnsyke mengder med lyd". De er kjent for korte, men heftige konserter, og er svært inspirert av The Jesus and Mary Chain, Ride og andre støyband fra 80 og 90-tallet. Sleng inn en liten dæsj med The Cure og de adskillig nyere The Pains of Being Pure at Heart, og du skjønner greia.Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Middelalderparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt festivalpass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

Prisene på Revolver denne kvelden er kr 100 med pass og 125 uten.