Norges største kulturfestival slipper nå sin største headliner. Houseartisten og DJen David Guetta kommer eksklusivt til Dødens Dal i Trondheim 20. oktober.

– David Guetta er vår største headliner, og vi er utrolig begeistret over å få stjernen til Trondheim. Dette er første gang UKA stiller med en house-artist, og vi er overbevist om at det kommer til å slå godt an, uttaler UKEsjef Tore Lie Falkenberg.

Guettas nyeste album, “Nothing But The Beat”, ble sluppet tidligere denne uken og har allerede fløyet til topps på iTunes i land som Storbritannia, Frankrike, Australia, Tyskland, Nederland og Belgia. Det stjernespekkede albumet inneholder kjempehits som “Where Them Girls At” med Flo Rida & Nicki Minaj, som forøvrig ligger på 1. plass på Spotify, “Little Bad Girl” med Taio Cruz & Ludacris og ikke minst “Sweat” med Snoop Dogg som allerede er booket til UKA-11.

Franskmannen begynte som DJ i 13-årsalderen, og har siden da vokst seg til å bli en av de største houseartistene og produsentene i verden. Gjennombruddet kom med låten “Love is Gone” med Chris Willis i 2007, fra Guettas album “Pop Life”. Sammen med verdensledende artister har han sluppet en rekke superhits, av kremlåtene kan det nevnes: “When Love Takes Over” med Kelly Rowland, “Who’s That Chick” med Rihanna og “Memories” med Kid Cudi.

Kultursjef i UKA-11, Eirik Frøyland Rime, har det øverste ansvaret for bookingen til festivalen.
– Det er ikke lenge siden vi slapp Snoop, og er nå klare for å slippe vår største artist. Interessen for house-sjangeren har økt voldsomt de siste årene, og David Guetta har mye av æren for dette. Vi har jobbet hardt og lenge for å skaffe ham til UKA-11, og det er morsomt å se at målrettet arbeid fører til resultater. Vi håper at denne konserten blir den største festen i Trondheim på lang tid, uttaler Rime.

Superstjernen har vunnet en rekke priser for arbeidene sine. I 2010 ble han av World Music Awards kåret til beste DJ og på NRJ Music Awards ble hans album “One Love” kåret til årets internasjonale album. Tidligere har han også blitt kåret til beste internasjonale DJ og verdens mestselgende DJ. Mer trenger ikke å sies.

David Guetta kommer eksklusivt til UKA i år, og blir dermed eneste sjansen til å få med seg artisten her til lands dette året.

Billetter er tilgjengelig allerede nå på UKA.no.