Etter at Tanlines måtte avlyse sin Europaturne, var det knyttet litt spenning til hvem Ekkofestivalen ville hente inn som erstatter. Idag kunne festivalledelsen stolt offentliggjøre at Black Devil Disco Club gjør en av sine sjeldne konserter under festivalen som går av stabelen i Bergen 23. september til 1. oktober.

Festivalen skriver selv i en pressemelding:

Black Devil Disco Club låter fortsatt som noe som har blitt sendt gjennom en synth fra fremtiden, selv i 2011. Det gjorde det også på slutten av 70-tallet, hvilket var da Black Devil Disco Club først gjorde seg bemerket. Det er vanskelig å beskrive det man møter, nettopp fordi Black Devil Disco Club er fremtiden som møter fortiden.

Da platen Disco Club av Black Devil, en italo-klassiker fra 1978, ble gitt ut på nytt i 2004 hørtes det så ferskt ut at mange trodde det hele var juks og fanteri, at det var et samarbeid mellom Richard James og Luke Vibert. Men sannheten er at det var franske Bernard Fevre, som ikke var kreditert på originalutgivelsen, som sto bak musikken. Som skaperen bak en av de mest bemerkelsesverdige utgivelsene i den elektroniske klubbmusikkens historie, er det på sin plass at han trekkes frem i lyset i dag som en pionér og foregangsfigur.

I 2006 ga han ut sin første plate siden 1978, og samme år holdt han sin første konsert.

Black Devil Disco Club spiller på Ekko 23. september.

Ekkofestivalen