Rockheim, det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock i Trondheim, har innlemmet fem artister og grupper i sin såkalte Hall of Fame-liste. 88 artister, låtskrivere, bransjefolk og musikkjournalister har stemt ut ifra en liste på 15 nominerte kandidater, og de fem utvalgte, som altså har kommet på lista, er følgende:

A-ha.
Åge Alexandersen.
Wenche Myhre.
Alf Prøysen.
Jokke & Valentinerne.

Disse er valgt ut ifra Rockheim Hall of Fame sine statutter, som har som målsetning å "hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse". Det har også vært et nominasjonskrav å ha vært innvolvert i det norske musikkmiljøet i minst 25 år.

Utvelgelsesprosessen har vært kontroversiell. Allerede i mai, da de femten nominerte artistene ble offentliggjort, dukket misnøyen opp hos mange fagfolk. Dagbladets Sven Ove Bakke savnet Erik Bye, Nordlys' musikkredaktør Egon Holstad reagerte på at Anne Grete Preus var nominert og musikkjournalist Arild Rønsen mente det var en skandale at ikke DumDum Boys og Kjartan Kristiansen var blant de nominerte.

Rockheim melder at nye nominasjoner og utvelgelser til listen vil gjøres årlig fremover, og at nominasjonskomiteen vil byttes ut hvert annet år.