I dag slipper Dream Theater sitt ellevte studioalbum A Dramatic Turn of Events i Norge, og i den forbindelse legger de ut på turnèen A Dramatic Tour of Events. Dette blir progmetal-mesternes første album med trommeslager Mike Mangini etter at Mike Portnoy forlot bandet for å spille med Avenged Sevenfold.

Dream Theater har jevnt og trutt etablert et umiskjennelig sound. Deres progressive instrumentering, aggressive tyngde og nydelige melodier, har gjort Dream Theater uovertruffne innenfor sin genre. Dream Theater har siden 1993 alltid inkludert Norge i sine turnèplaner, og lojaliteten går begge veier. Bandet har spilt her en rekke ganger, og de mestrer alltid å fornye seg, hvilket gjør det verdt å se bandet flere ganger.

”Vi har det moro på turnè. Alt har falt på plass”, sier Petrucci. ”Å håndtere at et bandmedlem har forlatt oss, å få et nytt medlem inn som skal passe som hånd i hanske, lage et nytt bra album og så endelig få reise på turnè og spille foran publikum, har vært helt en utrolig opplevelse. Alle har vært utrolig aksepterende. Hver kveld ser jeg utover et publikum, de har et smil om munnen og hendene i været. Vi hadde en klar visjon fra det øyeblikket vi kom inn i studio, med hele turnèen og et forestående album. Det føles veldig stort”.

På denne turnèen vil Dream Theater presentere en bred dekning av låter fra deres nyeste album, samt en god dose eldre materiale, i tillegg til et nylig utvidet lys- og videoshow.

26. januer kommer Dream Theater til Vallhall. Billettsalget starter mandag 12. september kl 09.00.