Against the Grain er navnet på det nye Bergensbaserte prosjektet der tidligere Mayhem-trommis Kjetil Manheim for tiden slår trommer. Men det er også navnet på et større multimediaprosjekt, som i første omgang består av et album som kommer ut 10. oktober og en kortfilm som vises for første gang to dager senere.

Målet for prosjektet ser ut til å være å utforske hvordan digitaliseringen av musikk og musikkproduksjonen påvirker oss. Plata slippes kun på vinyl, og kun i et svært begrenset opplag. Kortfilmen, som i første omgang vises på Bergen Arkitekturhøyskole, spør "I dag har man muligheten til å lage musikk uten å ta i bruk et fysisk rom i det hele tatt. Hva skjer når den nye teknologien møter det fysiske rommet?"

Selv om både Manheim og hovedmannen bak Against the Grain Haavard Tveito har bakgrunn fra metall, lover bandet en "mer elektronisk" og "annerledes" lyd på dette prosjektet. Smakebiten som har kommet ut så langt kan tyde på et lydbilde i krysningspunktet mellom ambient og postrock. Du kan selv høre den lille smakebiten i klippet under, men vil du høre mer får du dra på filmvisning eller være en av de heldige få som får tak i en av de 250 eksemplarene av vinylen!

Against The Grain from FM on Vimeo.Foto: Ken Marius Finnebråten

Against the Grains hjemmeside