Bandet som har gjort kometkarriere i Norge i 2011 og spilt over 20 festivalkonserter denne sommeren, ble kort tid etter sitt suksess-ritt på årets by:Larm bekreftet til flere toneangivende utenlandske festivaler - Roskilde, SPOT, Reeperbahn og Iceland Airwaves. Nå står altså Europas største showcase-festival for tur, stedet der bl.a. et annet norskspråklig rockeband Kaizers Orchestra hadde sitt store europeiske gjennombrudd i 2003.

- Amsterdam og de mørkeblå familiefedrene sitrer etter pønk fra slyngler, så dette var egentlig ikke overraskende, fremfører bandets frontmann Edvard Valberg om nyheten, før han smilende tilføyer:

- Neida, alvorlig talt så er dette en kjempesjanse. Å spille på Europas største showcase-festival er åpenbart noe vi er umåtelig gira på, og som vi er veldig takknemlige for.

Offenliggjøringen kommer kort tid før bandets album blir sluppet i Nord-Europa (GSA/Benelux) 11. november, og kunne ifølge bandets manager Louis Holbrook ikke passet bedre:

- Nå som vi skal satse hardt på konserter i Europa i 2012 kommer dette som kallet. Ikke bare styrker det bandets posisjon kun å være på plakaten på festivalen, men det er også en essensiell plass å få eksponert bandet for viktige samarbeidspartnere - "alle" er jo tilstede på Eurosonic.

- Vi vet at det er med live-konserter vi må bygge opp den europeiske fan-basen i Europa, og "bransjefolka" er intet unntak fra regelen; Honningbarna er et band man først og fremst må oppleve live for å oppfatte hvilke særegenheter og energier som ligger i bandet, sier han.

Honningbarna spiller på det legendariske spillestedet Vera fredag 13. januar kl 23:45, og kan før den tid oppleves følgende steder:

2.11 - Chateau Neuf, Oslo
4.11 - Haugarock, Tønsberg (u/18)
5.11 - RIP / Kulturnatta, Porsgrunn (dobbeltkonsert, over og under 18)
10.11 - Huset Ungdomsklubb, Molde (u/18)
11.11 - Huset, Ålesund (u/18)
17.11 - Hydranten, Hamar (u/18)
18.11 - Studentersamfunnet / Ungdomshuset, Ås (dobbeltkonsert, over og under 18)
26.11 - Sticky Fingers, Göteborg SE
1.12 - Templet, Lyngby DK
2.12 - Studenterhuset, Aalborg DK
3.12 - Vega, København DK

Foto: Erlend Lånke Solbu
Honningbarna på Facebook.