I forrige uke kunne Hovefestivalen fortelle at datoene for Hove 2012 er fastsatt og billettene lagt ut for salg. Etter publikumsrekord, og et svært vellykket femårsjubileum i sommer, er festivalen nå tidligere ute enn normalt: Allerede i dag offentliggjør Tromøy-festivalen sine tre første artister på programmet, samtidig som festivalledelsen lover neste års første headliner i morgen:

– Det er veldig hyggelig å kunne være så tidlig ute som vi er i år. Mange festivaler erfarer at jo tidligere man kommer i gang, jo bedre blir artistlisten. Dette er veldig lovende for neste års program, sier festivalens pressetalsmann, Gaute Drevdal.

Artistene Hovefestivalen offentliggjør i dag er det kvinnelige rap-fenomenet Kreayshawn, det kritikerroste amerikanske indiebandet Real Estate og den amerikanske metalgruppa August Burns Red.

– Hvis man legger til headlineren som vi slipper i morgen, er disse tre navnene et fint tverrsnitt av den sjangermiksen vi jobber mot for 2012, sier Drevdal.

Blant dagens slipp knytter det seg kanskje spesielt forventninger til rapperen Kreayshawn, som på kort tid har oppnådd over 25 millioner visninger på YouTube med låta "Gucci, Gucci". I tillegg har hun regissert musikkvideoer for blant andre Red Hot Chilli Peppers og blitt samplet av Lil’ Wayne. Og hun er fortsatt bare 21 år.

Real Estate kommer fra New Jersey, USA og har mottatt strålende kritikk for sine to første album. Årets Days er utgitt på den anerkjente etiketten Domino Records og gikk inn på 52. plass på Billboard-lista da det ble sluppet i oktober.

August Burns Red er på god vei til å bli et av USAs største metalcore-band og har med sin tekniske form for metal skaffet seg et stadig større publikum over hele verden. Bandet har gitt ut fire album, og Leveler fra i år toppet blant annet Billboards hard rock-liste.

Flere artister vil bli offentliggjort i nær fremtid, og allerede i morgen annonseres altså Hovefestivalen ett av neste års hovedtrekkplastere.

Hovefestivalen 2012 går av stabelen mellom 26. og 29. juni på Tromøya utenfor Arendal.