Bergensbaserte The Megaphonic Thrift har de siste årene vært ett av landets travleste band. Allerede etter debut-EPen "A Thousand Years of Deconstruction" i 2009 vakte bandet oppsikt både i Norge og internasjonalt. Den høsten gjorde de sine første utenlandskonserter på Iceland Airwaves og CMJ, tre uker etter å ha fremført et bestillingsverk på EKKO-festivalen sammen med Sten Ove Toft. I 2010 albumdebuterte de med "Decay Decoy" på Hype City til meget gode anmeldelser og spilte over 50 konserter i utlandet på blant annet SXSW, The Great Escape og Berlin Festival. Som et resultat av dette signerte de til meget velrenommerte ClubAC30 internasjonalt, som lanserte "Decay Decoy" i resten av verden i februar i år. Høydepunkter siden har vært å bli håndplukket av Band Of Horses og Dinosaur Jr. som oppvarmingsband på turneer, bli booket til SXSW for andre året på rad, og å skulle bli lansert for fullt i Japan i desember i år. Innimellom dette spiller bandmedlemmene også i blant annet Casiokids, Young Dreams og Electric Eye.

Denne høsten har bandet tilbrakt mye tid i Duper Studio sammen med sin faste samarbeidspartner, superprodusent Jørgen Træen. På skrivende tidspunkt holder de på å legge siste hånd på det som blir bandets andreplate. Låtene formelig gnistrer, og holder en så høy standard at bandet bør kunne ta steget opp i divisjonene til turnekameratene fra de siste par årene, både i Norge og internasjonalt. Man kan på én og samme tid høre både at bandet har blitt enda mer samspilt av den høye turneaktiviteten, samtidig som man hører en intens glede over å tilbringe tid i studioet igjen. Da bandet spilte et par av de nye låtene for et fullt Parkteateret under årets Øyafestival var responsen overveldende både fra publikum og norske og utenlandske anmeldere.

The Megaphonic Thrifts nye plate slippes 3. februar 2012 av Tuba Records i samarbeid med bandets nystartede plateselskap, Neues Records.