Buktafestivalen kan med stor glede presentere den aller første bookingen for 2012, og en svært eksklusiv sådan. The Cardigans besøker kun Tromsø og Bukta for å spille platen Gran Turismo i sin helhet. Et av Nordens største pop-ensemble vil i tillegg fremføre et utvalg av sine aller største hits, og med dette definitivt skape en magisk kveld på Bukta.

The Cardigans ble dannet i Sverige i 1992 og slapp sin første skive Emmerdale to år senere. Med sin sukkersøte og fengende indiepop, fikk de en formidabel suksess med singlene Rise and shine og Sick and tired, både i sitt hjemland og i Japan. Da låta Lovefool fra The First Band on the Moon var med i filmen Romeo + Juliet fra 1996, eksploderte interessen for svenskene, og den internasjonale suksessen var et faktum. Med Nina Perssons myke stemme i spissen, og bandets varme, lette og ekstremt fengende poplåter, ble de soundtracket til mang en sommerlig glede.

I 1998 slapp de sitt fjerde album Gran Turismo med en noe mørkere og mer eksperimentell sound. Bandet fremstod både tøffere og renere enn deres tidligere flørt med retropop, og fikk noen enorme hits med bl.a My Favourite Game og Erase/Rewind. Fansen trykket de enda hardere til sitt bryst, og de markerte seg for alvor hos resten av verden. Deres countryinspirerte skive Long Gone Before Daylight fra 2003 ga oss enda flere hits, før de i 2007 tok en pause til fordel for diverse sideprosjekter.

Dette har vi jobbet lenge med å få i boks. Bukta er den eneste festivalen i hele Norge som får besøk av The Cardigans, og det er jo selvsagt veldig stas. Når vi i tillegg får de til å fremføre go'-plata Gran Turismo pluss sine største hits, blir dette nesten som jul og påske på samme tid. Vi gleder oss, sier en tydelig fornøyd festival og bookingsjef Robert Dyrnes.

Buktafestivalen går inn i adventstiden med et feiende flott juletilbud. Vi legger ut et limitert antall festivalpass til kun kroner 1150,- Her gjelder det å være raskt ute!


The Cardigans Offisiell Side