Slottsfjell er i fullgang med artistbookingen til 2012, og allerede nå er 8 nye band klare for neste års festival.

Slottsfjell melder:

Vi serverer dere her en god blanding av artister, som representerer et slags tverrsnitt av hva dere kommer til å få se og høre på festivalen. "Bredt, smalt og lokalt" har alltid vært nøkkelord for oss i bookingenavdelingen til Slottsfjell, og i dette slippet får du litt av alle tre.

Du får popmusikk med country- og americanapreg fra popprinsessen Marit Larsen, retrorock ved svenske Graveyard, hiphop fra stjerneskuddet Envy, dansbar elektronisk klubbmusikk fra 120 Days, indiepop fra Team Me og Zoomvinnerene fra Tønsberg Casual Friday, rolig singer/songwriterpop fra den svenske yndligen Promise And The Monster, og ikke minst er fremtiden representert ved en spennende ung kar og Urørtfinalist ved navn Mikhael Paskalev.

I ukene og månedene fremover mot festivalen kommer vi jevnlig til å annonsere artister ettersom vi får de bekreftet.


Marit Larsen

Klassisk popmusikk med snev av americana og country fra en stor låtskriverkunstner.

Norges popprinsesse tar turen innom Tønsberg i sommer. Marit Larsen har en genuin teft for gode poplåter. Finurlige tekster ispedd det kommersielle soundet løfter henne frem som folkets popyndling Det er vanskelig å ikke legge merke til likheten i stemmen med en storhet som Dolly Parton, men Marit Larsen klarer allikevel å ha sitt eget særpreg og låter som Marit Larsen. Dette er musikk det er umulig å ikke bli glad i, selv om den ofte handler om kjærlighetssorg og de mer triste sidene av livet. Det er kanskje kontrastene mellom de lystige melodiene og de gode tekstene som gjør Marit Larsen unik, sammenlignet med andre popartister. Vi gleder oss til strålende vær og pop av beste kaliber til sommeren.


120 Days

Bandet som tar klubbmusikken til nye høyder med sin smarte miks av mørk, skarp, skitten space disco / klubbmusikk / krautrock / techno.

Et av Norges raffeste liveband kommer til å få deg til å danse om du vil eller ei. Miksen av coolnes og spilleglede er perfekt, og når det i tillegg er mulig å bevege seg spasmisk til musikken, er det vanskelig å ikke bli i godt humør av 120 Days. Bandet har de seneste årene beveget seg mer inn i det elektroniske landskapet og har en genuin evne til å skape vanedannede beats. Det er få om ingen i Norge som klarer kunststykket å komme unna med gode anmeldelser i denne genren, som flørter med elektronika og rock. På oppfølgeren 120 Days 2, som kom i høst, trillet de fleste seksern på terningen. Vi har sett bandet fremføre låter fra den nye plata, og dere kan glede dere! Sjekk for all del ut plata, så du kommer forberedt til en av sommerens høydepunkter.


Team Me

Rikt orkestrert og nynnbar livsglad stadionindierock som treffer både hjertet, sjelen og kroppen.

Den 14.oktober slapp Team Me debutplata To The Treetops til overveldende anmeldelser i Norsk presse. "Årsbeste innen Norsk rock, helt enkelt." melder Aftenposten og ga terningkast 6. "Er verden rettferdig, så vil To The Treetops! stå igjen som en klassiker innen Norske utgivelser" meldte Musikknyheter og ga 10 av 10 mulige i karakter. Bandet har i høst spilt for fulle hus rundt i Norge, og slippkonserten på Blå i Oslo solgte ut lenge før gjennomføring. Team Me har ikke rukket å runde to år som band enda, men har likevel opplevd oppmerksomhet verden over for sin rikt orkestrerte indiepop som treffer både hjertet, sjelen og kroppen, med mangfoldige spillelistinger på P3, og radiolisting i Storbritannia, USA og Europa.


Graveyard (S)

Skranglete, okkult søttitalls-sørstatsrock.

Svenske Graveyard, med sitt utspring i det psykedelidke doombandet Norrsken, er beviset på at rocken aldri har vært i nærheten av å være død. De fire hårete karene smakte antageligvis på rockemjølka i alt for ung alder, noe som førte til et av de tøffeste bandene skandinavia har å by på om dagen. De slapp sitt andre album Hisingen Blues i 2011 produsert av Don Alsterberg (José Gonzales, Junip, Soundtrack of Our Lives, The International Noise Conspiracy), og gikk rett til topps på Svenska albumlistan! Her snakker vi tunge gitarer, trommer, bass og en vokalist hvis stemmeprakt garantert er i stand til å vekke de døde. Vi levende kan derimot forberede oss på en heidundrandes fest som vil få fjellet til å slå sprekker, publikum til å skåle i plumbo, scenevaktene til å fortvile og forhåpentligvis den metroseksuelle til å rømme byen.


Envy

Sjarmfulle rapgutter med et eksepsjonelt godt liveuttrykk.

I 2011 har det gått fort i svingene for Envy. Etter å ha braket igjennom for alvor på årets by:Larm har duoen, bestående av Nico Sereba og Vinzy V fra Lambertseter og Holmlia, spilt land og strand rundt, gjestet alle de store festivalene, deriblant Urørtscenen på Slottsfjell i sommer, og tatt over radiokanalene med sin store hit "One Song". 2012 ligger virkelig an til å bli Envy sitt år! Duoen har latt seg inspirere av mange forskjellige sjangere og stilarter innenfor musikk, en herlig blanding av engelsk rap med alt fra vittige og ærlige tekster, til fengende og melodiske refrenger. I tillegg stiller Envy mannsterke på scenen med fullt band og tre korister.


Mikhael Paskalev

Sjelfull popmusikk med røtter i indie og alternativ countryrock, full av energi.

24 år gamle Mikhael Paskalev fra Ålesund er etterårets store nye norske favoritt på Slottsfjell-kontoret. Hans første singel I Spy har du kanskje allerede rukket å høre på P3. Den samme låta har også ført han til Urørtfinalen i januar, der han er vår soleklare favoritt til å vinne hele smæla! Paskalev var også blant de første artistene som ble plukket ut til å spille by:Larm i februar.


Promise And The Monster (S)

interessant, spennende, mørk og vakker svensk melankoli.

I 2007 debuterte den da 19 år gamle Billie Lindahl som Promise And The Monster med albumet Transparent Knives. Den mottok veldig gode kritikker og førte henne ut på turne med landsmann José González. Nå, fire år senere har hun rukket å fylle 23, og utgi oppfølgerplata Red Tide, en moden og vakker plate med personlige låter og en snodig nesten David Lynch/Blue Velvet -aktig, mørk atmosfære. Inspirert av alt fra sekstitallsfolk, krautrock og kammermusikk har Promise And The Monster utgitt en av de fineste svenske platene i 2011.


Casual Friday

klassisk britisk indierock med friske pust av ungdommelighet.

Casual Friday blåser et friskt pust i den mye omdiskuterte og innarbeidete indie rock-sjangeren med sin energiske og melodiøse take på sjangeren. Bandet trekker mye inspirasjon fra band som The Strokes, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Kings of Leon og i den senere tid har låtene fått et mer Foals-inspirert preg iform av sprikende gitarmelodier. Casual Friday har over årene tilegnet seg mye konserterfaring og spilte bl.a. på Slottsfjell i sommer. De gjorde det skarpt i Slottsfjell talentkonkurranse Slåssfjell i mai, og etter så å ha gått seirende ut av Zoom-finalen nå nylig, noe som vil føre dem land og strand rundt, ble vi nødt til å booke dem tilbake til Slottsfjell for andre året på rad. Dette er et av de mest spennende unge bandene fra Tønsberg for tiden som bare blir bedre og bedre.Slottsfjell Offisiell Side