For bare noen uker siden skrev vi at det var mulig å høre en ny låt fra of Montreal og at en ny plate var på vei. Dog var vi usikker på når den nye platen skulle komme, og om den nye låten, Wintered Debts, ville være på platen. Nå har vi fått svar på begge deler. Den nye platen, som har fått navnet Paralytic Stalks slippes 3. februar og låten blir å finne på den.

Om den nye platen har vi fått vite at den musikalske og tekstmessige retningen bandet nå har tatt er mer personlig enn noe annet frontmann Kevin Barnes har skrevet siden 2007-utgivelsen Hissing Fauna, Are You The Destroyer?, og at det ble spilt inn i Barnes sitt eget hjemmestudio i Athens, Georgia. Platen vil inneholde 9 låter, som visstnok går inn i hverandre og overlapper slik at det høres ut som en hel helhet man ikke kan ta ørene bort i fra. Coveret er det David Barnes som har laget.

Tracklisten til Paralytic Stalks er som følgende:
1 - Gelid Ascent
2 - Spiteful Intervention
3 - Dour Percentage
4 - We Will Commit Wolf Murder
5 - Malefic Dowery
6 - Ye, Renew The Plaintiff
7 - Wintered Debts
8 - Exorcismic Breeding Knife
9 - Authentic Pyrrhic Remission

I begynnelsen av årets sommer fikk våre journalister Eskil Olaf Vestre og Tord Litleskare en prat med Kevin Barnes, i forbindelse med bandets opptreden under Nattjazz i Bergen, og der fikk vi, blant de første nettstedene i verden, vite detaljer om Paralytic Stalks, blant annet Kevin Barnes sin inspirasjon fra nyere klassisk musikk på dette albumet. Du kan lese hele intervjuet her.