Først var det Björk, deretter The Stone Roses, så slippes Bon Iver i dag. Det er en virkelig god førjulspresang Øyafestivalen gir sitt publikum i år. Les mer hva festivalen selv skriver om dagens slipp:

Bon Iver
Masse har hendt med Bon Iver siden forrige Øya-konsert i 2009. Den gangen spilte de på ettermiddagen, nå er de klare for rollen som et av toppnavna på plakaten. Bon Iver starta som Justin Vernons soloprosjekt, men har seinere utvikla seg til å bli et komplett band. Vernon har de siste åra blitt kjent som en av de mest talentfulle låtskriverne i sin generasjon. Årets album fikk for enkelthets skyld navnet Bon Iver, Bon Iver. Det raste i sommer inn på topp fem på salgslistene i flere land enn vi kan huske.

Bon Ivers debut For Emma, Forever Ago ble kjapt en kritikerfavoritt. De folkpregede og stemningsfulle låtene gjorde stort inntrykk på mange. De seneste årene har et stadig større publikum fått øra opp for Bon Iver. Hans samarbeid med Kanye West ble lagt merke til langt utenfor indiekredkretser. De første tegnene på Bon Ivers stjernestatus her hjemme kom da han toppa albumlista i sommer. Deretter ble hans Øya Open-konsert på Sentrum Scene høstens mest utsolgte og etterspurte musikkbegivenhet. Mange gikk ut derfra med følelsen av å ha sett et av nåtidens aller beste band.

Det nye albumet blander balladepop, soul, rock og indie på en smakfull måte. Den mottok en imponerende 9.5 av 10 hos Pitchfork og ligger helt i toppskiktet på diverse årsoppsummeringer for plateåret 2011. Utgivelsen medførte at Bon Iver har blitt nominert til noen av de gjeveste Grammy-prisene, deriblant årets album og årets låt. Aftenposten mente i sommer at skiva er "et unikt og komplett tidløst album med alternativ folkrock". Det gir vi dem rett i og anbefaler at du får med deg Bon Iver på Øya i august.

PS: Bon Iver spiller også under Roskildefestivalen i Danmark og på Way Out West i Sverige neste sommer.

Øyafestivalen