Få kan diskutere på hvor viktig Sivert Høyem har vært for norsk rock det siste tiåret. Både som frontfigur i Madrugada og som soloartist i ettertid. Sivert Høyem vet hvordan han skal bedåre publikum, ikke minst lage helstøpte, kvalitetsrike rockelåter. I tillegg har han levert mange minneverdige høydepunkter fra scenen i Telegrafbukta.

Sivert Høyem oppererer i mørke musikalske landskap, fra forsiktig og sårt til rått og intenst, med preg av både country, rock og viser. Med sin siste skive Long Slow Distance tok han nye musikalske retninger, og blandet flere elementer av industriell støymusikk, krautrock, fransk pop og 90-talls metall.
I 2009 vant han Spellemannsprisen for beste mannlige artist for albumet Moon Landing, og har med bandet Madrugada vunnet hele fem Spellemannspriser og solgt godt over 300 000 plater i Norge. Til Bukta har med seg et band bestående av dyktige og kjente musikere; Cato Salsa, Christer Knutsen, Rudi Nicolaisen og Børge Fjordheim. 

Hvert år får vi inn vanvittig mange ønsker om artister for kommende Bukta, og Sivert Høyem er alltid blandt de mest ønskede. Det er få artister som trekker så mye folk på konserter i Tromsø som nettopp Sivert. Han har levert flere minnerike konserter i Buktas historie, og det er med stor glede vi ønsker han tilbake til Telegrafbukta, sier Robert Dyrnes.


Tidligere er THE CARDIGANS (se) og GRAVEYARD (se) bekreftet til Buktafestivalen 2012. Buktafestivalen arrangeres fra 19-21.juli 2012.


Vi har nå solgt halvparten av de 300 julepassene vi har lagt ut. Det vil si at det enda er mulig å skaffe seg et rabattert festivalpass til kun 1150,- Anbefaler å være rask på labben!