For alle kjennere av kvalitets-indie betyr Beirut noe mer enn en by i midtøsten. Det er nemlig navnet på bandet til Zach Condon og hans kompanjonger fra Santa Fe i USA. Siden 2006 har de levert den ene musikalske perlen etter den andre, og har utviklet et distinkt sound de er helt mutters alene om. Mexikanske trompeter, franske trekkspill og balkansk folkemusikk er alle helt naturlige ingredienser i gruppas fantastiske miks av indie-rock og world music, og Beirut har for lengst spilt seg inn i hundretusenvis av hjerter verden over.

Bare 19 år gammel ga Zach Condon i 2006 ut Gulag Orkestar, et album han for det meste hadde spikret sammen alene hjemme på gutterommet. Beirut ble straks et navn det ble snakket om i musikkretser på grunn av sin originale blanding av “gamle” Europa og “nye” USA. I august ga Zach og bandet ut sin tredje plate, The Rip Tide, som for alvor satte bandet på kartet også kommersielt, men som er like originalt og overraskende som sine to forgjengere.

Ellers så driver Hovefestivalen, som resten av Norge, på med en ganske slitsom julekalender hvor de slipper nyheter hver dag i desember. Det er ikke så lett å følge med på, så foreløpig ser plakaten til Hovefestivalen slik ut:

picture