Tidligere denne uken slapp Studentersamfundet i Trondheim sitt konsertprogram for vårsemesteret, og de kan friste med gode artister som blant andre Jaga Jazzist, Superfamily, Magnet, El Caco, Sondre Lerche, Shining, Kylesa og 1349, samt allerede utsolgte konserter med Kaizers Orchestra og In Flames. I tillegg har de mange navn som klatrer seg oppover stigen i musikk-norge, deriblant Urørt-aktuelle Mikhael Paskalev, vinner av Musikknyheter.nos kåring av årets mest spennende debutant, og hiphoperne Envy. Det blir også liveshow med både Radioresepsjonen og Trygdekontoret, der sistnevnte avsluttes med konsert fra Norges nye store visesanger, Stein Torleif Bjella.

Her følger hele konsertprogrammet for Samfundet:

13. jan
1349, Supp: Irr
Norsk svartmetallband kjent for sin innovative holdning til sjangeren og som spiller musikk som best beskrives som "aurial hellfire"; musikalsk helvetesild.
Supp. Irr : fire muskalske ildsjeler med tilholdssted under gruvene Ila i Trondheim. Spiller musikk som er mørk og brutal.
Klubben 22:00

Master Piece of Cake
Fire rebelske herremenn fra Holmestrand som spiller punk med ordentlig fuck-you attitude, men som samtidig får det til å klø i hoftene.
Knaus 23:59


14. jan
Jitney
Powertrio frå Odda. Musikken er popa, rocka, og til tider instrumentell, Den dreier seg ofte om høgdepunkt, om å utvikle tema til store og energiske landskap og rytmar som du kan hoppe og danse til.
Knaus 23:59


20. jan
Urørtfinalen 2012 i alle lokaler med show i Storsalen
Urørtfinalister: Autolaser, BENDIK, Overthrow, Mikhael Paskalev og Lemâitre.
Showstart kl 20:00


21. jan
Shining + 22, Supp: El Doom
Trippelkonsert med Shining, første band nokonsinne til å vere nominert i metall-klassen i Spellemannprisen, 22, Trondheims nye internasjonale rockehåp, og Supp: El Doom, classic-rock inspirert prog som skal få en god makeover.
Storsalen kl 22:00

Teknopoly
Bergenskollektiv med miks av 90-talets alternative pop, inspirert av Portishead, Blonde Redhead, Steve Reich, Coldplay og Ennino Morricone. Med hjelp av elektronikk både hos vokalistar, keyboardister, gitarister og trommeslageren, prøver de å lage eit levande, men elektronisk lydbilete.
Knaus 23:59


27. jan
Magnet
Velkjent norsk popmagiker aktuell med nytt album, Ferrofluid, som utkom desember 2011. Eksperimenterer med elementer av reggea og soul. Vant spellemannsprisen for beste mannlige artist i 2007 og har toppet hitlistene med bl.a Dylan-coveren “Lay lady lay” , i duett med britiske Gemma Hayes.
Storsalen 22:30

Shimmering Klubbsett
Det blir fare for hetetokter på Knaus når Shimmering Klubbsett inntar scenen. Shimmering Klubbsett består av trioen Bendik Baksaas, Henrik Schmidt, og Bendik Hovik Kjeldsberg. Sammen spiller de varm elektronika med dype røtter i disko, og hip hop.
Knaus 23:59


28. jan
Jaga Jazzist
Dette instrumentelle bandet er rekna som eit av dei mest spennande banda i Noreg; alle dei ni medlemmane er involvert i andre musikalske prosjekt og har på kvar sine måtar bidratt i det norske musikkliv dei siste åra.
Storsalen 22:00

Green Sky Accident
Duoen Green Sky Accident består av guttene Tore Torgrimsen og Stian Mathisen. De spiller en herlig blanding av elektronica, indie, pop og rock, og slapp sitt første album i 2009.
Knaus 23:59


03.feb
Trygdekontoret med Stein Torleif Bjella
Fredag 3.februar holder Trygdekontoret ved Thomas Seltzer hoff i Storsalen, og som avslutning på showet blir det konsert med Norges nye visesanger og mannen som i følge de aller fleste kåringer har gitt ut 2011s beste album; Stein Torleif Bjella.
Storsalen 22:00

Culkin (SE)
Culkin kommer fra Stockholm spiller indie rock slik vi kjenner den fra 80-tallet, og har hentet sin inspirasjon fra store navn som Sonic Youth, Ride, My Bloody Valentine, og Hüsker Dü! Liker du høy lyd, skeive gitarer, og hypnotiserende shoegaze, bør du komme deg på Knaus fredag 3. februar! Vi garanterer høy støyfaktor!
Knaus 23:59


04. feb
Razika
Tross ung alder har Bergensbandet Razika allerede rukket å bli et velkjent navn i det norske musikklandskapet, og sangen ”vondt i hjertet” har blitt en gjenganger på P3.
Klubben 22:00

Cosmic Delay
Anført av kvinnelig vokal og mørkt felespill serverer sekstetten sår, fengende og melodiøs pop. De er lekne og balanserer mellom urbanitet og bygdepamp, pop, rock, folk og seig bluesrock.
Knaus 23:59


08.feb
Kylesa (US), supp. Circles Takes The Square (US) og KEN mode (CAN)
Amerikanske Kylesa spiller tung rock med referanser til Black Sabbath, Kyuss og tidlig Pink Floyd. Supportbandene Circles Takes The Square spiller eksperimentell punk, mens kanadiske KEN mode blander støyrock med hardcore.
Klubben 22:00


10. feb
Sondre Lerche
Sondre Lerche er låtskriver, tekstforfatter, filmkomponist og popartist fra Bergen, nå bosatt i Brooklyn, New York. Han er aktuell med nytt album, som enkelt nok heter Sondre Lerche; et album som har blitt rost opp i skyene av landets kritikere. På den nye skiva er lydbildet til tider ganske nedstrippet og nesten tåkete - noe som passer Lerche godt.
Klubben 22:30

I am Sound
Lydbildet til I am Sound kjennetegnes av en rekke forskjellige instrumenter som glass, klokkespill, og trekkspill, i kombinasjon med gitar, bass, trommer, piano, og harmoniske vokalpartier. Deres første singel Soulmates fikk følgende omtale av musikkredaksjonen i Urørt: “I am Sound arrangerer lyder, instrumenter og harmoniske vokalparti på nydelig vis. Soulmates er en omfavnende, episk og varm låt - og den føles like magisk som å møte en sjelevenn”. De har blitt plukket ut til å spille på by:Larm i feburar,
Knaus 23:59


11.feb
Caspian (US) + Youth Pictures of Florence Henderson (+ supp: Dråpe)
Caspian frå Massachusetts, USA, er blant dei aller framste eksponentane for bølga av hardtslåande instrumentalrock. Youth Pictures of Florence Henderson er eit norsk post-rock-band, som blei starta av journalistikkstudentar i Bodø hausten 2003.
Klubben 22:00

Mayflower Madame
Inspirasjoner hovedsakelig fra tysk ekspresjonistisk kunst, amerikansk beat-litteratur, sen 70-talls/80-talls post-punk og 90-talls shoegazer og indie-rock. En salig blanding brygget, forvrengt og smeltet sammen til bandets egne distinkte sound.
Knaus 23:59


15, 16 & 17 feb
Kaizers Orchestra
I februar gjester nok en gang Kaizers Orchestra studenternes storstue. Når vinteren herjer ute er det godt at rockerene fra Jæren er klare for å bergta publikum med nytt materiale. Det blir garantert trampeklapp og stemning til å holde varmen i. Tre konserter.
Storsalen 21:00
UTSOLGT!


17. feb
Brakka Soundsystem
Brakka Soundsystem har eksistert i syv år, og spiller visuell improvisasjonsmusikk med elementer av noise, ambient, world, rock, frijazz, og elektronisk klubbmusikk.
Knaus 23:59


18. feb
The Megaphonic Thrift
Utfordrar grensene mellom støy og melodi, og kan finnast i skjeringspunktet mellom pop, rock og shoegaze. Kompromisslaust band med referansar til Sonic Youth, Built To Spill, Guided By Voices og My Bloody Valentine.
Klubben 22:00

Out Of His Hands
Sunnmøring med forkjærlighet for den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen, Noregs svar på artistar som Bright Eyes og M.Ward. Kåra til Ukas Urørt i april 2011, han har òg spela på slottsfjellfestivalen.
Knaus 23:59


23. feb
Radioresepsjonens Postkasse.
Radioresepsjonistene Steinar, Bjarte og Tore har tatt med seg postkassa, ut av studio på P3. Nå kan du få dine spørsmål tatt opp, drøftet og besvart av resepsjonistene live på scenen.
Storsalen 21:00


24. feb
Lemâitre
Oslo-basert duo som spiller deilig og dansbar elektronika og som virkelig er i vinden for tiden. De var et av de første bandene som ble bekreftet til by:Larm 2012. De spilte på Øya, Slottsfjell og Hovefestivalen 2011 med så stor suksess på sistnevnte at de nettopp er bekreftet til årets festival. I tillegg fikk være med på den siste, svært kredible samleplaten fra Kitsuné Maison. I januar kommer deres første EP ut, samtidig som de skal konkurrere om tittelen Årets Urørt.
Klubben 23:00

Fleur De Lis
Fleur De Lis beveger gjennom ulike landskap og stemninger: fra det helt skjøre, til det mektige. De er inspirert av hellige navn som Mogwai, Sigur Rós, og Cult of Luna, og spiller hjerteskjærende post-rock. Bandet består av Mathias Christoffer Jensen, Eivind Frustøl, Morten Oveson Kjelling, og Martine Jensen Diesen. De begynte å spille sammen høsten 2008, og gav ut Hvid (EP) i 2011.
Knaus 23:59


25. feb
El Caco
En god blanding av hardrock, stoner rock og metal. 27 Januar slippes deres nyeste album; Hatred, Love & Diagrams. Bandet har spilt over hele verden, fra store festivaler til mindre konsertscener. De har også vunnes spellemannprisen og Alarmprisen for beste metallplate, da for The Search.
Storsalen 22:00

Supermale
Analoge synthpop og frisk dansing med bart. Supermale er en reaksjon på indierockdiktaturet som har herjet landet, mens resten av verden har levd i en annen tid.
Knaus 23:59


02. mars
Hanne Hukkelberg
Hanne Hukkelberg har siden debualbumet Little Things kom ut i 2004 gitt ut to andre album, som alle har blitt godt motatt av norsk musikkpresse, og for sitt andre album Rykestrasse 68 fikk hun til og med Spellemanspris. Musikalsk befinner Hanne seg et sted mellom jazz, pop og elektronika, og hun er kjent for å bruke utradisjonelle instrumenter for å skape et orginalt og spennede lydbilde.
Klubben

The Youth
The Youth spiller vakker indie pop som treffer deg midt i hjertet, og kan sammenlignes med band som Radiohead, Gayngs, og Beach House. Bandet jobber nå med deres første EP.
Knaus 23:59


09. mars
Valentourettes på Ølfestival
Valentourettes er et tributeband som hyller rockeartisten Joachim “Jokke” Nielsen, mannen bak Her kommer vinteren, To fulle menn og Øl! Gutta i Valentourettes er kjent for å skape godt stemning med høy allsangfaktor- fredag 9. mars spiller de på Ølfestivalen på Studentersamfundet.
Storsalen

Kari Harneshaug
Kari Harneshaug skriver musikk med en estetikk der vokalens utrykk og ekpressive tekster står i fokus. Bandet består i tillegg av Marius Klovning på gitar, og Are Rosseland på trommer. Med sine brede referanser skaper de et kraftig lydbilde som beveger seg gjennom rock, jazz, og pop.
Knaus


10.mars
Maribel
Blandar både klassisk shoegaze og skitten garasjerock med draumande pop og vakker mann/ kvinne-vokal, og ein kan dra parallellar til band som både My Bloody Valentine og The Velvet Underground.
Klubben 22:00

The Kabeedies (UK)
Musikken kan beskrives som indie-rock-afrobeat. Disse gutta kommer til å bli store i 2012, da de kommer med nytt album i januar.
Knaus 23:59


16. mars
Envy
Envy er et fenomenalt liveband som spiller Hiphop med fullt band og kordamer. I 2011 spilte bandet på bl.a. Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen, samtidig som de stadig avanserte i verdens største live-konkurransen for usignerte band – Emergenza. De vant den norske finalen, de vant den nordiske – og i august stakk de jaggu av med hovedseieren i Tyskland også.
Klubben 22:30

Soundhorn OK Please
Soundhorn OK Please består av en gjeng dyktige musikere. Sammen skaper de enkle pop låter med en fri og spontan tilnærming som både gir plass til tyngre gitarpartier, lekne synthmelodier, country-dobro, og skranglete trommer.
Knaus 23:59


17.mars
Superfamily
Vann to Alarmprisar i 2007, henhaldsvis for beste liveband og beste låt med ”The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night”. Sidan 2005 har dei jamnleg toppa norske radiolister med låter som ”Lets Og Dancing, og «I could be a real winner».
Storsalen 22:00

Monstereo
Indiepsychadelisk rock-band bestående av Ola Utaaker Segadal, Jørgen Stangeland Bach, Øyvind Aase Fluge og Jon Bolstad, som alle kommer fra Bergen. Guttene har allerede markert seg ved å vinne Oppdrag Demo i Bergensavisen og åpnet for Honningbarna på Hulen.
Knaus 23:59


23. mars
Hove Band Battle 2012
Det står det mye på spill i Klubben når fem band skal skal konkurrere om en spillejobb på sommerens Hovefestival. Fem finalister er plukket ut blant flere hundre innsendte forslag og juryen består av to lokale representanter, en fra NRK P3 og to fra Hovefestivalen.
Klubben

Manjolia Mountains
Manjolia Mountains er inspirert av store navn som The Beatles, Fleet Foxes, Jefferson Airplane, Neu! og Pink Floyd og spiller følgelig en musikk hvor 60-talls psych møter drømme-pop, intenst støy og tung prog.
Knaus 23:59


13. april
Candiss: 30 års jubileum
I år fyller Candiss 30 år, noe vi vil feire med en sprudlende, rosa konsert, som for første gang vil finne sted i Storsalen! Vi varter opp med klingende toner og humor i god, gammel Candissånd.
Storsalen 20:00

Mathias Stubø
Mathias Stubø fra Tønsberg er kanskje bedre kjent under navnet Proviant Audio. Allerede som fjortenåring ble han Ukas urørt på P3, og i 2010 ble han nominert til årets urørt. Han komponerer et musikklandskap rundt disco, jazz og funk, med tydelige hint til hiphop-produsenter som f.eks. Madlib.
Klubben 22:30

Erlend Elvesveen
Utenom å spille synth i BENDIK driver Erlend Elvesveen også på med et soloprosjekt. Erlends musikk preges av variasjon og kontrast, av pene melodier og fyldige arrangementer: “Catchy indie pop møter lydkunst. Elektronika møter trip hop“
Knaus 23:59


14. april
Mikhael Paskalev
Høyaktuell med låten ”I Spy” som stadig vekk blir spilt på P3, er booket til Øyafestivalen, by:Larm og Slottsfjell. Også verdt å nevne er deltakelse i årets Urørt-finale med vanvittige 72,8 % av 64.611 stemmer!
Klubben 22:00


20. april
In Flames (SE) (supp. Overthrow)
Med sin melodiske death metal har Gøteborg-bandet In Flames opparbeidet seg en misunnelsesverdig fanskare, både hjemme i Sverige og internasjonalt.
Overthrow; hardtslående siddiser som til tross for sin unge alder har de allerede rukket å varme opp for band som Clutch, Cancer Bats, Purified in Blood, Valient Thorr sam å turnere med Kvelertak. Jobber med debutskiva som ventes ila 2012.
Storsalen
UTSOLGT!

The Uptights
The Uptights er en gjeng unge herrer med skranglete instrumenter, og en kassett-opptaker. De holder til i Oslo-området, og spiller støyfull rock som beveger seg mot 2000-tallets no-wave, og berører såvidt 90-tallets emo-kultur. Som Ny Musikk Hver Dag sier det; “Støy-rock med følelser”.
Knaus 23:59


21. april
Honeytraps
Indieboyband, flørtete og høgenerigske liveshow. Blanding av 90-tals britpop og nyare dansbar indie, bongotrommer og mykje bass.
Knaus.
Knaus 23:59


27. april
Susanne Sundfør
Med erfaring fra jazz og klassisk musikk, har Haugesundsjenta Susanne Sundfør skapt sitt eget unike musikalske landskap, preget av et sårt men kraftfullt uttrykk.
Hennes forrige album har blitt kalt “en monolitt i norsk musikkhistorie.”
Storsalen

Beneva vs. Clark Nova
Beneva vs. Clark Nova består av Benjamin ”Beneva” Finger, og Rudi ”Clark Nova” Simmons. Den norske elektronika-duoen skaper et abstrakt lydbilde med melodiøse elementer, og blir sammenlignet med store navn som Four Tet, Autechre, og islandske Múm
Knaus 23:59





Les mer på Samfundet sine sider.