Jonas Alaska og Mikhael Paskalev er begge to artister vi har stor tro på i tiden som kommer. Førstnevnte har allerede fått sitt gjennombrudd med debutplata, mens Paskalev snart slipper sitt første album. Begge kommer fra den såkalte Paul McCartney-skolen LIPA i Liverpool.

Men visste du at gutta både får og gir hjelp av andre talenter vi allerede har stiftet kjennskap til? For eksempel er Mikhael Paskalevs Urørt-finalist I Spy godt akkompagnert av gitarist Joe Wills og trommis Andreas Westhagen fra Eye Emma Jedi - bandet som ble A-lista på P3 med fyrverkerilåta Lights. Joe Wills står i tillegg for produksjon og miksing av I Spy.

Jonas Alaska er sammen med sin kjæreste Billie Van (Merete Pascual) med i backingbandet på både I Spy, og den fantastiske Come On and Jive, Babe, og Billie Van har sitt eget americanaprosjekt med samme navn.

Det kan virke som om samtlige medlemmer av den mer eller mindre norske gjengen fra LIPA har egne prosjekter. Sjekk ut Eye Emma Jedi-bassist Dan Crolls soloprosjekt, selvsagt akkompagnert av blant andre Mikhael Paskalev: