The Megaphonic Thrift er meget ettertraktet om dagen og har blant annet blitt håndplukket av band som Band Of Horses, Dinosaur Jr. og Steven Malkmus som oppvarmingsband på turneer, samt blitt booket til SXSW to ganger.

I 2010 albumdebuterte de med ’’Decay Decoy’’ på Hype City. Albumet skaffet dem omtale hos Pitchfork, NME, Q og andre toneangivende internasjonale publikasjoner og gjorde dem til et anerkjent navn her hjemme. Samtidig med utgivelsen gjorde de over 50 utenlandskonserter på blant annet SXSW, The Great Escape og Berlin Festival, noe som, sammen med albumet, resulterte i en signering med velrenommerte ClubAC30, som lanserte ’’Decay Decoy’’ på en verdensbasis.

Hør førstesingle ”Raising Flags” her:

Raising Flags by The Megaphonic Thrift


Med en håndfull riff og et ønske om å eksperimentere entret bandet øvingslokalet sitt i Bergen. Sangene på albumet ble til gjennom en prosess der alle medlemmene jobbet enhetlig mot et felles mål; et album som skulle, uten å ta hensyn til noen type mal, bevege seg videre fra utrykket satt på ’’Decay Decoy’’. Resultatet ble et album som tøyer grensene til deres eksperimentelle støyrock, men som også viser en mykere og mer rolig side av bandets låtskriving.

’’Det er spontant og schizofrent, sikkert mye på grunn av at vi har laget hver eneste låt sammen. Vi lot låtene bygge seg naturlig i studio, uten regler eller å ta hensyn til livesammenheng. Dette albumet er lysere enn "Decay Decoy", men til tider også mye mørkere. På èn måte er albumet et speilbilde av alt vi har vært inspirert av etter at det forrige albumet ble spilt inn’’- Linn Frøkedal

Man kan på samme tid høre at bandet har blitt enda mer samspilt av den høye turnéaktiviteten, samtidig som man hører en intens glede over å tilbringe tid i studioet igjen.

Det Bergensbaserte bandet har de siste årene vært et av landets travleste band, helt siden de vakte stor oppsikt allerede i 2009 med EPen ''A Thousand Years of Deconstruction". Samme høst gjorde de sine første utenlandskonserter på Iceland Airwaves og CMJ, noe som har ført til stor interesse fra utlandet siden. De har siden debuten opparbeidet seg en stor internasjonal fanskare og et rykte for å være et ''must see'' liveband på to kontinenter. Musikkmagasinet The Fly beskriver liveshowet deres som: ''ruthless gigantism''. I forbindelse med slippet av det nye albumet legger bandet ut på en stor Europaturné på ca 30 konserter (se liste under, flere datoer tba). Albumet slippes via ClubAC30 i Europa, Sonic Unyon i Nord-Amerika, Pad & Pen Records i Danmark og gjennom Donuts Pop i Japan.

31. januar: Lexington, London, England
1. februar: Old Blue Last, London England
3. februar: Logen, Bergen
4. februar: Flytten, Haugesund
9. februar: Trashpop, Kristiansand
10. februar: Glassmagasinet, Horten
11. februar: John Dee, Oslo
18. februar: Klubben, Trondheim
22. februar: Bingon, Lillehammer
24. februar: Parkbiografen, Skien
25. februar: Kroa (Viko), Bø
6. mars: Gless 22, Munster, Tyskland
7. mars: Gebaude 9, Køln, Tyskland
8. mars: Botanique, Brussel, Belgia
9. mars: Prince Albert, Brighton, England
11. mars: Ruby Lounge, Manchester, England
12. mars: Brudenell Social Club, Leeds, England
13. mars: Rainbow, Birmingham, England
16. mars: Le Divan Du Monde, Paris, Frankrike
17. mars: Manufaktur, Schorndorf, Tyskland
20. mars: Atomic Cafe, Munchen, Tyskland
21. mars: B72, Wien, Østerrike
22. mars: Eldorado, Zurich, Sveits
24. mars: Mattatio Culture Club, Carpi, Italia
26. mars: Beatpol, Dresden, Tyskland
27. mars: Privat Club, Berlin, Tyskland
28. mars: Molotow, Hamburg, Tyskland
29. mars: Loppen, København, Danmark

The Megaphonic Thrift består av Richard Myklebust, Linn Frøkedal, Njål Clementsen og Fredrik Vogsborg.