I oktober dukker Fu Manchu opp på scenen på Rockefeller og vil i sin helhet spille det storslåtte 1997-albumet ”The Action is Go”. ”The Action is Go” skiller seg ut ved å ha mindre elementer av garasje fuzz og desto mer heavy metal krønsj. Arven etter Black Sabbath vil uten tvil sveve over publikum denne kvelden.

Er du medlem av storfamilien Nebula, Kyuss, Unida, Social Distorion, Slo Burn og Beefsore er det ren blasfemi å gå glipp av konserten. Fu Manchu er en groovy purè av stonerock, metal og alternativ rock, 70-talls influenser og tungbasert grind. Bandet fra California står for sitt omdømme og gjennomfører med voldsom energi, storsprut og blytunge monsteriff som gir blåmerker. Ingen i ettertid har klart å skape Fu Manchus ekstragavante lydbilde.

En liten bakgrunnsjekk skader aldri.
I 1990 fikk stonerfreaks, skatere og langhårede rockere en gavepakke de aldri har glemt og videreført til neste generasjon. En religiøs debut med syvtommeren ”Kept Between Trees” la grunnlaget for en musikalsk karriere av dimensjoner, gjennombruddet kom med albumet ”No One Rides for Free” i 1994.
Bandets fjerde album fikk en mer chrispy undertone med White Zombies Jay Noel Yuenger bak miksepulten, den biten av soundet har Fu Manchu fulgt opp. ”The Action is Go” sparker godt av med førstesporet ”Evil Eye” tett oppfulgt av funky trommer på låta ”Urethane”. Ellers er det bare å ramse opp berømmelig snacks fra plata som ”Unknown World”, ”Burning Road”, Laserbla’st og ”Hogwash”. Resten av sporene er selvfølgelig like sinnsjuke fete som selveste tittel låta.
Hvem vet, kanskje spiller de ” Swami’s Last Command” og ”Module Overload” fra den europeiske versjonen av The Action is Go… det finner du ut på Rockefeller.

For å nevne noen få, Fu Manchu har turnert hele verdensatlaset med storhai som Clutch, Monster Magnet, Corrosion of Conformity og White Zombie. Så langt har Fu Manchu utgitt ti album og fjorten singler som alle har blitt samleobjekt i sjangeren, skriver Goldstar i pressemeldingen.