Det har vært ganske stille fra Band of Skulls etter deres første album i 2009.
For tiden er de på Europa- turne, men 21. februar slipper de sitt andre studioalbum Sweet Sour.
Dette oppfølgeralbumet til debuten Baby Darling Doll Face Honey blir gitt ut av bandets eget plateselskap Electric Blues records, og den første singelen, The Devil Takes Care of His Own kom i begynnelsen av desember 2011. Dette la lista høyt for hva vi har i vente.

Bandet har beholdt den velkjente stilen fra sitt første album, og spiller på det faktum at de mestrer alternativ- rockens kunst bedre enn mange andre, med kule gitarriff og uten for mye dill dall. Vokalist og gitarist Russel Marsden, vokalist og bassist Emma Richardson og trommis Matt Hayward spiller ekstremt godt sammen, og de klarer å finne en god balanse mellom behagelig og noe hardere rock.

Bandet la også nylig ut to ferske låter fra det kommende albumet på myspace- siden sin; tittelsporet Sweet & Sour og den nyeste Bruises. Disse låtene viser også godt hva man kan forvente fra det britiske trioen. Sweet Sour er litt skuffende etter at de braket løs med den første albumsingelen, men den ødelegger allikevel ingenting av spenningen som ligger i lufta frem til februar, og det er fortsatt en kul låt å høre på.
"Bruises" derimot bygger opp forventningene enda mer, og det er nesten vanskelig å forestille seg at det kan bli bedre enn det her.

Etter en så god forsmak som Band of Skulls har gitt oss er det bare å telle ned dagene til 21. februar, og vente på utgivelsen av det som fort kan bli 2012s beste album.

Sweet Sour trackliste:
1. Sweet Sour
2. Bruises
3. Wanderluster
4. Devil Takes Care Of His Own
5. Lay My Head Down
6. You Aren't Pretty But You Got It Going On
7. Navigate
8. Hometowns
9. Lies
10. Close To Nowhere

Band of Skulls på myspace

video til Bruises