The Cubical er aktuell med It Ain´t Human og kommer i den forbindelse tilbake til Norge for å spille fire konserter. Bandet, som musikknyheter.no, presenterte på Revolver i oktober 2010, skal i neste måned på scenen i Stavanger, Bergen, Tromsø og Oslo i løpet av fire hektiske dager. I Tromsø spiller de på Aurora Rock Festival med Mark Lanegan som hovedattraksjon, mens i Oslo er bandet ´special guest´ med Lanegan på Rockefeller. Musikerne fra Mersey ser frem til å spille i Nord Norge for første gang og til å dele scene med Lanegan.

- Vi har aldri vært så langt nord tidligere, så vi ser virkelig frem til å opptre i Tromsø. Vi har hørt fantastiske ting om byen og folkene der. Dette er også første gangen i min karriere at min far virkelig ble imponert over hvor vi har blitt booket, sier vokalist i The Cubical, Dan Wilson, til musikknyheter.no.

Enkelte anmeldere har referert til Mark Lanegan i beskrivelsen av The Cubicals musikk. Wilson synes det er en ære.

- Debuten vår ´Come Sing These Crippled Tunes´ fra 2009 ble av noen journalister sammenlignet med Lanegan. For oss er det en ære å bli satt i sammenheng med en så fantastisk musiker. Det betyr mye for oss å få spille support for ham under Aurora Rock i Tromsø og Rockefeller i Oslo. Vi håper han vil digge oss, sier Wilson og legger til:

- Jeg gleder meg virkelig til å høre Lanegan og bandet. Hans nye plate fikk topp omtale i Mojo og skal visstnok være bra saker. Dessuten høres de andre bandene (Samling fra Sverige og Creature With The Atom Brain fra Belgia red.anm), som skal spille på Aurora Rock, gode ut. Det blir en kul kveld i Tromsø.

Mottakelsen av It Ain´t Human har vært overveldende fra presse, publikum og konsertgjengere. Albumet finnes i alle varianter, også for vinylelskere.

- Plata har fått glimrende omtale rundt omkring i Europa. I Spania var den månedens album i Ruta 66 og ukens album på Radio. I tillegg ble den inkludert på topp ti-lista over album fra 2011, sier Wilson.

Også her hjemme har albumet fått gode anmeldelser. Musikknyheter.no ga for eksempel 9/10 og Romerikes Blad 5/6. Nå får publikum i Stavanger, Bergen, Tromsø og Oslo muligheten til å høre bluesrockerne fra Mersey fra scenen.

- Vi har vært i Stavanger og Bergen tidligere og har bare gode opplevelser derfra. Nå skal vi spille på nye steder i disse byene. Vi håper ´It Ain´t Human´ har slått an blant det norske publikummet og hjulpet oss i bygge profilen til The Cubical. Albumet er også tilgjengelig på vinyl hos Big Dipper i Oslo, sier Wilson og røper at bandet har flere planer for 2012:

- Mest sannsynlig skal vi tilbake til Spania før sommeren, og vi jobber også med å få på plass festivaler. Vi kommer også til å utgi et nytt album i løpet av året. Det ble innspilt live i Lightening Studios i Berlin.

Goldstar har booket The Cubical til følgende steder i Norge i februar:

22. Checkpoint Charlie, Stavanger
23. Garage, Bergen
24. Aurora Rock Festival, Kulturhuset, Tromsø
25. Rockefeller, Oslo

Foto: Julia Naglestad/B13.no
Cubical på Facebook www.facebook.com/the.cubical.liverpool