Bukta har tradisjon for å ha sterke åpningsband. I 2012 har vi fått selveste THIN LIZZY til å åpne festivalens fredagsprogram med noen av rockehistoriens største hits. Vi nøyer oss ikke med kun en «Lizzy» denne fredagskvelden, og presenterer med stor glede den amerikanske sangeren LISSIE til årets Buktafestival.

THIN LIZZY (IRLAND/UK)

Thin Lizzy ble etablert i Dublin allerede på slutten av 60-tallet, og var uten tvil et av de største hardrockbandene på 70-og 80-tallet. Med hits som Whiskey In The Jar, The Boys Are Back in Town, Jailbreak, Dancing In The Moonlight med flere, regnes de i dag som et av tungrockens aller største navn.
Da bassist og grunnlegger, Phil Lynott døde i 1986, tok det hele 10 år før vi fikk se og høre noe mer til bandet. I etterkant har flere medlemmer blitt skiftet ut, og gått bort, men det er ingen tvil om at musikken fortsatt lever i sitt aller beste velgående og at bandets mektige låtkatalog blir ivaretatt på en solid måte.

Jeg fikk muligheten til å overvære konsert med bandet i Sverige i fjor sommer, og fikk en herlig konsertopplevelse sammen med titusen andre, som sang med til bandets mange hits! Thin Lizzy er et av mine favorittband fra oppveksten på slutten av 70-tallet/ begynnelsen av 80-tallet.
Gleder meg sinnsykt til de skal besøke Tromsø og Bukta til sommeren
, sier en entusiastisk festivalsjef Robert Dyrnes

LISSIE (US)

Fra Rock Island i Illinois gjester selveste LISSIE Tromsø og Buktafestivalen for aller første gang.
Allerede i 2008 gav Lissie ut sin første EP, men interessen begynte ikke å blomstre før hun i 2009 slapp Why You Running med god produsent hjelp fra Band of Horses’ Bill Reynolds. Et år senere kom det knallsterke debutalbumet Catching A Tiger til strålende kritikker over hele linja. 29 år gammel og med en stemme uten sidestykke, har den blonde skjønnheten tatt verden med storm. Låter som When I’m alone og In Sleep har herjet både i inn- og utland og endelig kommer sukessen til Tromsø og Bukta.

Tidligere bekreftet til Buktafestivalen:
THE CARDIGANS (se), SIVERT HØYEM, GRAVEYARD (se), STEIN TORLEIF BJELLA