Elektronika-kvartetten Apparatjik er muligens verdens mest ukjente supergruppe. Med medlemmer som vår egen Magne Furuholmen (A-ha), Jonas Bjerre (Mew), Guy Berryman (Coldplay) og produsent Martin Terefe (bl.a James Morrison, Jason Mraz og Mary J. Blige), og til tross for samarbeid med blant annet Moods Of Norway, har dette bandet lenge bevisst kjørt under radaren til musikkmediene, og kun overlevd på virale virkemidler og en dedikert fanskare.

Etter ett og et halvt (!) utgitte album ser dette imidlertid ut til å begynne å forandre seg. Det første albumet, We Are Here, ble utgitt i 2010, mens oppfølgeren Square Peg In A Round Hole ble utgitt i en "foreløpig utgave" i 2011 med påfølgende utgivelser av remiksede låter hver uke. Intensjonen var at bandets fans skulle få være med å mikse låtene til den ferdige versjonen av skiva som kommer senere denne måneden, og nå i 2012 har bandet tilsynelatende begynt å komme mer opp i lyset.

Ikke minst vil bandets siste låt ut, Do It Myself, hjelpe til med å promotere bandet til allmenheten; her samarbeider de nemlig med ingen ringere enn superstjernen Pharell, kjent både for sitt soloarbeid og bandet N.E.R.D.

Låta kan både streames og lastes ned fra Stereogum.

Square Peg In A Round Hole slippes 21. februar


Sjekk ut låter fra Apparatjiks første album her:

Apparatjiks kryptiske hjemmeside