På tirsdag annonserte de amerikanske tungrockveteranene at de skal arrangere sin egen festival, via et direktesendt videointervju på sin nettside. Festivalen skal hete Orion, og arrangeres over to dager i Atlantic City.

- Det blir to dager med over 20 artister, hvor vi er headlinere, og i tillegg til musikk kommer vi til å ha forskjellige stasjoner med aktiviteter som representerer hvert bandmedlem, sier bandet via sin nettside.
- Vi har valgt navnet ”Orion” som en hyllest til Cliff Burton (bandets avdøde bassist), da ”Orion” var Cliffs sang og ”statement” som musiker, forklarer Metallicas frontmann James Hetfield.

- Nye impulser

- Hvis du sjekker bandmedlemmenes iPod-er, vil du se at vi har en variert musikksmak, og det er nettopp det festivalen skal handle om - høre nye band og få nye impulser, sier den danske trommeslageren Lars Ulrich.

Arctic Monkeys og Avenged Sevenfold er i tillegg til Metallica festivalens hovedattraksjoner.

- Praktisk destinasjon

James Hetfield forklarer at de valgte å legge festivalen til USAs østkyst, da det er den mest praktiske destinasjonen for europeiske fans. - Atlantic City ligger nært store byer som New York og Philadelphia – i tillegg er det en praktisk destinasjon for tilreisende fra Europa, sier 48-åringen.

I fotsporene til Ozzy Osbourne

Metallica er ikke de eneste tungrockerne med egen festival. I 1996 startet Black Sabbath-legenden Ozzy Osbourne sin egen festival ”Ozzfest”, en festival som 16 år senere enda er aktiv.

- Vi vet enda ikke festivalens fremtid, men vi håper at dette blir en stor suksess, som vi kan gjenta i mange år frem i tid, sier gitarist Kirk Hammett.

Festivalen går av stabelen 23. juni, i Bader Field, Atlantic City, og festivalpass koster $125, eller ca. 720 kroner. Ytterligere informasjon og program finner du på bandes festivalside.
Av
Lars Frøsland

www.orionmusicandmore.com