Forrige uke ble det gjennom Heavydeavy.com røpet at Devin Townsend arbeider med hele tre album mens du leser dette. I uttalelsen blir både stilen til de kommende utgivelsene og artistens nåværende musikalske situasjon grundig kommentert.

Den første plata, Epicloud, blir beskyldt for et meget kommersielt lydbilde, men skal like fullt være svært vakkert og melankolsk. Melodiene kan visstnok samles i arkivet titulert med enkelt-å-fordøye. Skaperen selv forteller at "han ikke helt vet hvorfor disse sangene kom ut, men erkjenner at de gjorde det og at han nå får dem ut av systemet"

Den andre skiva under lupen er av det ferske prosjektet Casualities of Cool, hvor Townsend nok en gang har alliert seg med Ché Aimee Dorval. I følge herren på laget lyder plata som hjemsøkte Johnny Cash låter, og skiller seg fra alt han har arrangert tidligere. Til forskjell fra (og gledelig for mange) sist gang partene samarbeidet, dominerer formodentlig Chés vokaler betydeligere under denne kollaborasjonen. Verten av erklæringen meddeler også at dette mest sannsynlig er den ærligste refleksjonen av hvem han er på det nåværende tidspunkt. Han opplyser også at langspilleren vil bli forsøkt sluppet parallelt med Epicloud.

Den siste plata turnerer til fansens fryd gjennom en verden der gamle bekjente som episk, komplisert, musikalsk og sci-fi er å møte på. Z2 som langspilleren er navngitt, er den lenge ventede oppfølgeren til 2007s Ziltoid the Omniscient.

To av skivene, henholdsvis Epicloud og Casualities of Cool kan ventes allerede i år. Ellers skal nevnte artist holde et såkalt supershow med The Devin Townsend Project, der stikkord er en kunstutstilling, skuespillere, styltegåere, flammespyttere, Ziltoid selv, og mye mer. Konserten, ved navn The Retinal Circus er å se 27. oktober i London.