Etter å ha stokket om på turnéplanene denne sommeren er Lamb of God klare for Hove. Etter eget ønske. Metalbandet fra Richmond i USA var på Hove under åpningsåret i 2007 og leverte en formidabel konsert som viste deres muskler som liveband. Hardt, rått og teknisk brilliant – det er ikke uten grunn at Metallica håndplukket gruppa til å varme opp på sin World Magnetic Tour. Anført av vokalist Randy Blythe og det mange mener er metallens aller beste trommis, Chris Adler, skal det mye til å glemme en konsert med den gjengen.

Lamb of God er dessuten svært så albumaktuelle. I januar ga de ut sitt sjuende studioalbum, Resolutio, et album som gikk til en formidabel tredjeplass på Billboard-lista (nr.1 på Billboard rock) og en pen 19. plass på VG-lista her hjemme. Ikke dårlig for en gruppe som er viden kjent for sine politiske og misantropiske tekster (ikke mye maybe, baby der i gården…) og knallharde riff.

Gjennom sin 18 år lange karriere (om du regner med årene under navnet Burn The Priest) har altså Lamb of God vokst seg til å bli et av Amerikas aller største metalband, og har gjort det uten å vike en tomme. Dette er "pure American death metal", som de selv har kalt det, eller "Dirty deep southern Pantera-metal" som NRKs riksheadbangere i Pyro omtalte dem i forbindelse med utgivelsen av Resolution. Kabaaammm!!!

Det er stor stas å kunne bekrefte at et av tidenes råeste metalband endelig er tilbake på Hove. Og veldig stas at de gjør noe ekstra for sine norske fans. Her blir’e mosh, her blir’e epicness, her blir’e Lamb of God!!!Kilde: Hovefestivalen