Rakk du ikke å sikre deg pass til Øyafestivalen? Ikke få panikk, alternativene er mange. Volumfestivalen går av stabelen i Elverum, og alle artistene har én ting til felles: Tilknytning til Hedmark. Fra før er band som Dråpe på plass, og med dagens storslipp er i underkant av halvparten av årets musikkprogram nå klart.

Dette skriver festivalen selv om bookingene:

EYE EMMA JEDI (NO/UK)
Det begynner så smått å bli en trivelig tradisjon for oss: Unge hedmarkinger med teft for god popmusikk, drar til LIPA (Liverpool Institute for Performance Arts) for å dyrke artistlivet og kommer tilbake og gir strålende konserter på Volumfestivalen. Andreas Westhagen fra Elverum spilte i fjor med LIPA-kompisene i Jonas Alaska, og nå er han tilbake med hitmaskinen Eye Emma Jedi. På tre forsøk har de levert tre dansbare energibomber som har føket til topps på P3s spillelister.

PIRATE LOVE
I fjor ga psykedeliapønkerne ut sitt andre album, “Narco Lux High School” – og anmelderne turte ikke annet enn å pælme både femmere og seksere etter bandet, som har Kongsvinger-karen Raymond Hauger (bass) i besetningen. NRK Lydverket, Aftenposten, Dagsavisen var blant mediene som var med på kroningen av Pirate Love til kongene av norsk skittenrock.

KOPPEN
Elverumsing Thomas Meidell trakterer diverse instrumenter i musikkollektivet Koppen, som befinner seg i landskapet mellom hip-hop, funk, bricolage og pop. Herlig sære hip-hop-tekster, enorme mengder energi og et nydelig sammensurium av instrumenter og dippedutter gjør blandinga komplett. Koppen er også ute med sitt femte album, "Good Kopp/Bad Kopp" i mars.

Også post-hardcore-bandet Twin Pines Mall med folk fra Team Me, jazztrioen Moskus, samt poprockbandet Haugerom er en del av storslippet.

Volumfestivalen rommer også film, scenekunst, litteratur og kunst, og arrangeres 21.-23. juni.