The Real McKenzies

Ifølge frontfigur og vokalist Paul McKenzie, startet han bandet i 1992 etter å ha vært på en fest hvor han hørte Sex Pistols i ett rom og den tradisjonelle skotske poeten Robert Burns i ett annet. The Real McKenzies høres ut som akkurat det; en keltisk cocktail av rock, punk og folk og en stor dose whisky. Med en enorm spilleglede og en unik historieformidling, gir de nytt liv i tradisjonelle skotske låter i tillegg til eget materiale. De sammenlignes med band som Dropkick Murphys og Flogging Molly, og har gitt ut åtte studioalbum. I mars kommer deres splitter nye utgivelse Westwinds
Det kan forventes kilt, sekkepipe og masse action på Bukta i sommer.

The Burning Hell

Strake veien fra Canada kommer også folk/rock-bandet The Burning Hell. Med vokalist Mathias Kom i front, spillende på ukulele og med nesten 15 ulike bidragsytende musikere rundt om i verden, er The Burning Hell både originalt og morsomt.
Bandet er kanskje mest kjent for sine fantastiske livehow, men også for deres humoristiske tekster. I følge en rekke musikkmedier i Canada, regnes Mathias Kom som en av verdens mest undervurderte låtskrivere.
Deres nyeste album Flux Capacitor kom i mai 2011, og inneholder låter som My name is Mathias og Pirates. Siden 2007 har Burning Hell turnert i over store deler av både Canada og Europa, hvor de har spilt på festivaler, i puber, i stuer og til og med på et mentalsykehus i Frankrike.Tidligere bekreftet til Buktafestivalen:
THE CARDIGANS (se), THIN LIZZY (ir/uk), LISSIE (us), SIVERT HØYEM, GRAVEYARD (se), STEIN TORLEIF BJELLA, VIDAR VANG, MINING IN YUKONThe Real McKenzies

The Burning Hell