Noah And The Whale startet opp i 2006 i London, og er bygget rundt låtskriver og vokalist Charlie Fink. De har gjennom tre album fått seg et stort og entusiastisk publikum i hjemlandet. Både debutplaten "The World Lays Me Down" og fjorårets "Last Night On Earth" lå på topp ti på den britiske albumlista, og når platesalget der borte ble talt opp på slutten av året havnet "Last Night On Earth", overraskende for mange, helt oppe på 9. plass over de mest solgte platene i 2011.

Sammen med band som Mumford & Sons, Bastille og Wolf Gang, flyter Noah And The Whale i disse dager på en aldri så liten bølge av band fra Storbritannia som spiller iørefallende indie-folk-pop med allsang-vennlige refrenger. Bandet har ellers blitt sammenlignet med blant annet artister som Belle & Sebastian, The Decemberists, og Neutral Milk Hotel.

Bandet ble i fjor spilt mye på norsk P3 med førstesingelen fra den nyeste plata, låta med det ekstremt vanedannende refrenget, "L.I.F.E.G.O.E.S.O.N", og er nå igjen inne på spillelistene deres med den siste singelen "Waiting For My Change To Come".Bandet har gjestet Norge flere ganger allerede, og spiller hver gang de har vært her for omtrent dobbelt så mye folk som forrige gang. Vi ser derfor frem mot en særdeles minneverdig konsert på Slottsfjells øverste scene Kastellscenen, lørdag 21. juli.