Det er ingen tvil om hvem som er sjefshana i Australias kanskje største rockeband siden AC/DC. Vokalist, låtskriver og gitarist Andrew Stockdale, har helt siden starten vært den som har styrt skuta. Etter kjempesuksessen med debutplata ”Wolfmother” og monsterhitten "Woman" i 2005 og flere år med slitsom turnering sluttet de to andre i trioen, Chris Ross og Myles Heskett, på tampen av 2008 på grunn av "uforsonlige personlige og musikalske forskjeller".

Stockdale kunne derimot ikke bry seg mindre og returnerte med et nytt firemannsband allerede i januar 2009. Med bassist og keyboardist Ian Peres, rytmegitarist Aidan Nemeth og trommeslager Dave Atkins på laget gav de i oktober 2009 ut oppfølgeren Cosmic Egg. Bandet la så ut på nok en intensiv turne, som tok knekken på Atkins, som deretter ble erstattet av Will Rockwell-Scott fra det amerikansk garagerock bandet The Mooney Suzuki.

Wolfmothers psykedeliske proto-heavyrock-lydbilde med referanser fra 60/70-tallet var det som skaffet dem enorme fanskarer verden over. Sannsynligheten for at vokalist og bassist, Andrew Stockdale, har plater av legendariske band som Blue Cheer, MC5, Led Zeppelin, Steppenwolf og Black Sabbath i vinylsamlinga er nok stor, for å si det sånn.

Bandet har annonsert at de er klare med ny plate en gang i 2012, og selv om noen dato ennå ikke har blitt satt, regner vi med å få fremført låter fra den i Tønsberg i sommer. En ting er i hvert fall sikkert. Et av verdens tighteste og beste liveband kommer til Slottsfjell i sommer, og vi gleder oss til en skikkelig oppvisning i rock′n′roll, skriver Slottsfjell i pressemeldingen.