Buktafestivalen fortsetter i 2012 sitt samarbeid med Gramo. Samarbeidet synliggjøres via en demokonkurranse hvor tre nordnorske rockeband og soloartister får en sjanse til å vinne en spillejobb under årets Buktafestival.

GRAMO, musikernes, artistenes og plateselskapenes vederlagsbyrå, ble i 2009 en av Buktafestivalens samarbeidspartnere, og er nå en av festivalens hovedsamarbeidspartnere. En viktig del av arbeidet er å bidra til å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet.

Kriteriene for å delta i konkurransen er at artistene kommer fra eller holder til i Nord-Norge (Nordland, Troms, Finnmark) og de må befinne seg innenfor rock eller singer/songwriter-segmentet eller nært beslektede musikksjangre.. Det er ingen begrensninger i forhold til alder eller hvor man befinner seg i artistkarrieren.

I løpet av konkurransen i 2010 mottok vi nesten 54 innsendte bidrag og i 2011 fikk vi inn rekorden på nesten 60 bidrag fra Honningsvåg i nord til Bodø i sør. Kvaliteten på fjoråret var så høyt at det ble kåret hele fem vinnere i konkurransen; Surfers Lingo, Magne Neby Olsen, The Northern Lies, Lisa Skoglund og Ingeborg Oktober. I år plukker vi ut tre utvalgte band/artister til Buktafestivalens kveldsprogram.

For å delta, gjøre man følgende:

Send inn CD med musikken dere ønsker å presentere, samt infoskriv til:

Buktafestivalen
Postboks 327
9254 Tromsø
merk konvolutten: GRAMO

Dette må være oss i hende senest innen torsdag 15.mars.

De tre bandene/artistene som blir plukket, vil få dekket reise, opphold og alle tekniske behov de har for å spille ved festivalen.
Se mer om Gramo her

Bukta