Mazzy Star kommer til Oslo i august og at de skal gi oss en intim festivalopplevelse på festivalens minste scene onsdag 8. august. I tillegg får du to nye musikalske bekjentskap. Funkguruen DâM-Funk og en av verdens beste elektroniske konsertattraksjoner akkurat nå, engelske Factory Floor, kommer til å spille under Øyafestivalen.


Mazzy Star (US) - onsdag 8. august
Mazzy Star, bandet som smørte øreganger og nerver med godlyd gjennom 90-tallet, er nå tilbake og vil spille på Øyafestivalen onsdag 8. august. Det hele blir en spesiell og intim konsertopplevelse, da bandet krever å få spille på vår minste scene, i teltet vi kaller Klubben. Deres særegne småpsykedeliske drømmepop fikk dem til å skille seg fra den store mengden band i samtiden. Det sies at albumet som det har gått rykter om de par siste åra, kommer i løpet av noen måneder.


DâM-Funk (US)
Damon Riddick må være den moderne funkens fremste ambassadør. Under artistnavnet Dam-Funk produserer han sløy boogie tuftet på arven fra åttitallet, spilt inn ved hjelp av tidsriktige trommemaskiner og analoge synthesizere, som likevel låter umiskjennelig frisk og futuristisk.

I fjor slapp Dam-Funk gratis-EPen InnaFocusedDaze og satte sammen et band som han turnerte flittig med, både i USA og resten av verden. I skrivende stund arbeider han etter sigende med et nytt album, så det er all grunn til å tro at vi også får oppleve nytt materiale på Øyafestivalen i august, framført på verdens kuleste instrument. Ja, vi snakker selvsagt om keytaren.


Factory Floor (UK)
Factory Floor har de siste årene satt London undergrunnsscene på hodet med sitt liveshow. De har den punka energien til Sonic Youth blandet med et moderne forsøk på en sterk britisk synthtradisjon med Depeche Mode, Joy Division og Throbbing Ghristle i spissen. I disse dager jobber Factory Floor med å få ut et album. Samtidig har de sagt ja til å spille på Øya i august. Vent dere syrete visuals og en svett festopptreden av Hacienda-dimensjoner.