Du så kanskje Janelle Monáe optre på årets Nobelpris-konsert? Der fikk du en smakebit av sirkuset som nå kommer til Slottsfjell. 2012 ligger an til å bli Janelle Monáes store år, med hele TO nye album på trappene.

Hver eneste celle i vakre Janelle Monáes kropp er fyllt med musikk. Hun mestrer det meste, og blander ofte sjangere. For det meste holder hun seg innenfor R′n′B og funk, rap, britisk folk, psykedelisk rock, disco, og kabaret. Et sammensurium av stiler, men det er denne miksen som gjør Monáe så original og spennende som artist. Artister som Michael Jackson, James Brown og Prince blir ofte nevnt i samme åndedrag, noe som sier litt om forventningene til jenta fra Kansas City.

Det var etter at hun snublet over OutKasts Big Boi at karrieren tok fart. Rapperen blir så imponert over det han hører at han putter to av sangene hennes på, Got Purp?, Vol. 2. Senere dukker også Monáe opp på OutKast sitt 2006 soundtrack, Idlewild. Hun hadde kommet i det gode selskap, og det tok ikke lang tid før Sean "Diddy" Combs, og plateselskapet hans Bad Boy fikk ferten av Monàe.

"En sann visjonær ... og en av de viktigste signeringene i min karriere" av Sean "Diddy" Combs.

Janelles første skikkelige utgivelse var EPen Metropolis: The Chase Suite som kom i 2008 på Diddys Bad Boy Records. I 2010 kom hennes første fullengder, konseptplata og den moderne klassikeren The ArchAndroid, til glitrende kritikker verden over. Her i Norge skrev f.eks Eirik Kydland i Dagbladet at "Hun viser hvordan man skal lage popmusikk i 2010", Adressa kalte plata en "nær fullkommen popsymfoni", mens Lydverket kalte plata "et aldri så lite spaca mesterverk".

2012 kommer til å bli et stort år for dama med den orginale sveisen, hun har på Twitter-kontoen sin avslørt at hun i tillegg til å utgi en instrumental versjon av ArchAndroid planlegger å utgi hele TO nye album i år. Samt besøke Slottsfjell og få hele Tallak til å danse ræva si av!

Dagspass til denne dagen er lagt ut for salg, og kan kjøpes her.

Les mer om Janelle Monáe her