BILLY TALENT

Hvor kommer disse fabelaktige trestemte koringene fra? Ja, og disse stadionstore rockeriffene med et snev av herlig punkattityde? Og ikke minst den slående meloditeften? Jo, det er nok Billy Talent fra Canada vi snakker om. Et av de beste rockebandene du kan se på en scene i dag.

Vokalist Ben Kowalewicz er den komplette frontfigur der han poserer som en heavyrocker og gneldrer av gårde som kanadierne fra South Park. Alltid med glimt i øyet og publikum i sin hule hånd. Det blir ikke dårligere av at gitarist Ian D’Sa har ryggsekken full av smarte riff og kompet durer av gårde like pålitelig som et sveitserur.

Bandet er i skrivende stund i studio for å lage sin fjerde plate. De tre foregående har gjort Billy Talent til store stjerner i hjemlandet og især Tyskland. Kvartetten er også på full frammarsj bade i USA og øvrige deler av Europa.
Selv om de bare har tre plater på samvittigheten, fremstår repertoaret deres som den rene greatest hitsparaden. Du får garantert høre mange av disse på Festningen denne junikvelden, Devil in a Midnight Mass, Fallen Leaves, This Is How It Goes, Line & Sinker og Red Flag.Flogging Molly

Du trodde kanskje du hadde sett alt? Vel, om du ikke har sett Flogging Molly i aksjon på scenen, så har du definitivt en stor konsertopplevelse utestående. Knapt noe band makter å forene publikum på tvers av sjangergrensene i like stor grad som denne syvmannsgjengen fra Los Angeles.

Med irskfødte Dave King i front, spiller Flogging Molly keltisk inspirert punk med en så ladet dansefot at mye galt skal skje dersom ikke alt som er av publikum er i fullt firsprang i løpet av første låten. Bandet bygger videre på tradisjonen fra The Pogues og The Dubliners, men tar også med seg litt California-sol fra landsmenn som Bad Religion og Rancid.

Flogging Molly skriver viser om død og kjærlighet, politikk og fattigdom og selvsagt mye fest og basar. Bandet har i likhet med sjangerkamerater som Dropkick Murphys gjort eventyrlig suksess på konsertarenaer rundt om i Norge, blant annet på Hove-festivalen for et par år siden.
Platene Float og Speed of Darkness klatret høyt på listene verden over. Førstnevnte nådde 4. plass på prestisjetunge Billboard Hot 200 i USA.
Flogging Molly er rett og slett et konsertfenomen man simpelt hen ikke kan gå glipp av. Sånn er det med den saken!
NB: 18 års-grense.

Les mer på Bergenfests hjemmesider.