Den nystartede musikkfesten i Kristiansand, Supersonic Kilden, kan i dag melde om to nye navn på programmet. Den svenske søsterduoen First Aid Kit har den siste tiden slått igjennom for fullt, både i Skandinavia og resten av verden, og topper albumlistene i hjemlandet med sitt siste album, "The Lion's Roar". Gary Clarke Jr. er av mange kalt "den nye Jimi Hendrix og Steve Ray Vaughan" og er spådd en framtid som bluesens redningsmann. Begge vil opptre på Kilden Teater -og Konserthus i Kristiansand mellom 17. og 18. juli denne sommeren.


- Både First Aid Kit og Gary Clarke Jr. er svært unge og spennende artister som garantert vil nå ut til et bredt publikum med sans for kvalitetsmusikk. Litt ekstra moro er det med First Aid Kit, som har slått igjennom stort i nabolandet og som nå er på full fart ut internasjonalt. De har et enormt potensiale, sier bookingansvarlig i Supersonic - Kilden, Toffen Gunnufsen.


First Aid Kit består av søstrene Johanna og Klara Söderberg og kommer fra Enskede utenfor Stockholm. Duoen startet opp i 2007 og ble rett etterpå signert til elektronika-duoen The Knifes plateselskap. I 2010 slapp de sitt debutalbum, men slo for alvor igjennom med "The Lion's Roar" da den kom ut i januar i år. Med et akustisk uttrykk og flerstemt sang henter duoen sin musikalske inspirasjon fra folk- og countrymusikken, deriblant Emmylou Harris, som også en av deres største hit-er er oppkalt etter. Samme låt går for tiden på høy rotasjon på norske radiostasjoner. First Aid Kit har også skaffet seg prominente fans som Fleet Foxes, Jack White og Patti Smith gjennom sin spennende musikk.


Vokalisten og gitaristen Gary Clarke Jr. kommer fra Austin i Texas og har en spillestill og utstråling som har fått mange til å sammenligne ham med legenden Jimi Hendrix. Rolling Stone Magazine kåret han til "Best Young Gun" i April 2011 og 26-åringen har allerede rukket å spille med blant andre Sheryl Crow og Alicia Keys. Musikken er en sløy blanding av sørstats-blues, soul og rock n' roll.


Fra før er både Kurt Vile & The Violators og Atlas Sound klare for den store musikkfesten i Kristiansand, der over 15 artister pluss en rekke DJer vil opptre på tre scener over to dager.


- Med First Aid Kit og Gary Clarke Jr på plass føler jeg at vi er godt i gang med bookingen til Supersonic. Dette er et prosjekt det er en glede å jobbe med, og jeg kan garantere en rekke andre kvalitetsartister til Kilden denne sommeren, sier Gunnufsen.