Oslo har lenge vært festivalby med blant annet Øyafestivalen, Oslo Live, Norwegian Wood og by:Larm, og i sommer får byen en helt ny festival; Kollen – Holmenkollen Sommerfestival. Festivalen er beskrevet som "En festival hvor man for første gang i Norge vil kunne få oppleve artister av Rihannas kaliber".

Ifølge pressemeldingen skal Kollen gjennom 2 dager, 26 artister og 3 scener gjenskape jubelbruset man ellers bare opplever under VM på ski. Men denne gangen har Northug, Johaug og Bjørndalen byttet plass med Rihanna, Turbonegro og Alison Krauss.

Rihanna er i øyeblikket Universets heteste artist og klodens ubestridte popprinsesse. I en alder av 23 år er hun allerede blant historiens største artister, med over 25 millioner solgte album, 60 millioner solgte singler og 2,2 milliarder YouTube-visninger.

Rihanna har uttalt:

- Jeg er veldig glad for å få headline den første utgaven av Kollen noensinne! Jeg hadde det fantastisk sist jeg var i Norge, og jeg gleder meg veldig til å komme tilbake – til denne splitter nye festivalen i spektakulære omgivelser i Oslo.

De andre artistene som er klare for årets festival inkluderer tidenes mestvinnende Grammy-artist Alison Krauss & Union Station feat. Jerry Douglas, samt Turbonegro, Sivert Høyem, Little Dragon og Den Svenska Björnstammen.

Bookingansvarlig Kollen, Pål Jakobsen, uttaler:

- Det skal bli fantastisk å få oppleve verdens største popartist i Kollen i sommer. Jeg tipper at stemningen hitparaden hennes frembringer vil overgå selv den Northug skapte med sin piruett over målstreken under Ski-VM!

- Med Rihanna bekreftet som headliner fredag 29. juni, på den første dagen på den første utgaven av Kollen noensinne, har Kollen virkelig markert seg og gitt det norske publikum en type festival som har vært fraværende i markedet. Vi gleder oss til å lage en musikalsk opplevelse helt utenom det vanlige.Kollen Sommerfestivals Hjemmeside