Det ble i dag kunngjort på Buktafestivalen sine nettsider at det australske rockebandet Wolfmother skal opptre under festivalen i sommer.

"Med vokalist, låtskriver og gitarist Andrew Stockdale i front, har Wolfmother markert seg som et av verdens tigheste og tøffeste liveband! De står bak monsterlåtene: ”Joker & The Thief”, ”Woman”, ”Dimention”, ”California Queen” samt mange flere.

Wolfmother har sine røtter i 60- og 70-tallet og har garantert har hørt mye på band som Black Sabbath, Blue Cher, Led Zeppelin og Cream. Bandet har på elegant vis tatt den bluesbaserte tungrocken et steg videre og inn i sitt eget moderne univers.

De startet opp i Australia i 2004, og gav i 2006 ut deres selvtitulerte debutalbum. «Wolfmother» som solgte godt over 1.million eksemplarer på verdensbasis. Bandet fulgte opp med intensiv turnering verden over, noe som i 2008 førte til en lengre pause. Andrew Stockdale fikk etter en stund bandet på beina igjen med nye medlemmer, og gav i 2009 ut platen ”Cosmic Egg”. I 2007 vant bandet den internasjonale Grammy for ”Best Hard Rock Performance”, og har vunnet en rekke andre priser i sitt hjemland, Australia.
Bandet har blant annet turnert sammen med legendene AC/DC, og legger til sommeren ut på ny storstilt Europa-turne. Det ryktes at nytt album er klar i løpet av 2012, og vi kan bare glede oss!"

Buktafestivalen er fra 19. - 21. juli 2012.Bukta på nett

Wolfmother på facebook