Frank Turner har av mange blitt kalt Billy Braggs arvtager, for på samme måte som den legendariske engelske låtskriveren Bragg spiller han spiller catchy folk/rock/punk sanger med masse gode tekster, sjarm, karisma og allsangpotensiale.

Turner har en fortid som pønker i post-hardcorebandet Million Dead, men klipte i 2005 håret og tok frem kassegitaren. Etter å ha utgitt fire studioalbum, to samlealbum, en rekke EP-er og singler, spilt supportjobber for band som Green Day, Flogging Molly og The Gaslight Anthem samt turnert land og strand på egen hånd har han etterhvert blitt en veldig populær artist hjemme i England.

Han gjorde også support for The Offspring på deres USA-turne og fikk da spille for tusenvis av potensielle fans der, og etter at han i 2009 signerte med det legendariske pønkselskapet Epitaph Records (NOFX, The Offspring, Pennywise, Millencollin) har også markedet i USA virkelig løsnet for Frank Turner.

I 2011 slapp Turner det som er hans største salgs- og kritikersuksess så langt, den fantastiske plata England Keep My Bones. Da fikk også noen norske anmeldere øyene opp for Turner og hans musikk. Musikknyheter skrev at "England Keep My Bones er for bra til å forbigå i stillhet”, mens Adressa trillet en femmer og sa: “Som en slags blanding av Dropkick Murphys og Billy Bragg står Frank Turner fram på et album som bør gi ham større publikum utenfor England”.

Mye tyder på at Frank Turner står foran det store gjennombruddet også internasjonalt, så om du ikke allerede har oppdaget denne perlen av en musiker, kom på Slottsfjell og gjør det her. Til Slottsfjell kommer Frank forøvrig med sitt eminente backingbang The Sleeping Souls.





Kilde: Slottsfjell.no