De plateaktuelle garagerockerne i Death by Unga Bunga vartet opp med en helsikes konsert på Revolver tidligere dette året, og ble belønnet med 10/10 her hos oss.

Nå er de bekreftet til sommerens Øyafestival i Middelalderparken. Gutta slipper andrealbumet The Kids Are Up to No Good 23. mars på Jansen Plateproduksjon.

Øyafestivalen selv skriver dette:

Vi har fulgt Death By Unga Bunga fra Moss en stund, på små scener rundt omkring i Oslo. Når vi fikk en forsmak på deres andrealbum The Kids Are Up To No Good, gikk det opp for oss at bandet for alvor har innfridd forventningene. Dette er vårens morsomste norske rockeutgivelse. Plata slippes fredag 23. mars på Jansen Plateproduksjon, som de siste åra har gitt oss sterke utgivelser fra Jonas Alaska, Jens Carelius og Peter Berry & The Shake Set. Innspillinga av The Kids Are Up To No Good er gjort sammen med Sjur Lyseid (Monzano, The Little Hands Of Asphalt), mens coveret er laga av artisten Jens Carelius. Dette er en mer enn verdig oppfølger til den lovende debuten Juvenile Jungle fra 2010.De unge gutta i Death By Unga Bunga driver med finfin 60-talls RnB, garasjerock og kraftpop. Moss er en by med stolte tradisjoner innen denne type rock. Nå har Death By Unga Bunga sparka nytt liv i herlighetene, for en ny generasjon. De innrømmer å være inspirert av et bredt utvalg stiler og artister fra 60-tallet. Gutta har hørt på The Sonics, Link Wray, Ike & Tina Turner, 13th Floor Elevators, The Easybeats og The Hollies. I tillegg har de sans for seinere kultband som The Mummies, The Cramps og The Gun Club. Bandet har en frisk og energisk innstilling til låtene, som gjør at det aldri låter sidrumpa eller datert. De viser en upåklagelig respekt for et uttrykk som er flere tiår eldre enn dem sjøl. De har valgt passende temaer for tekstene, nemlig jenter, rus og dansing. Dette er den perfekte festlyden i parken i august, så her blir det muligheter for både skåling og å få svingt seg litt.Vil du få med deg DBUB allerede denne uken, kan du på fredag besøke Radio Novas 30-årsjubileum på Betong, eller på Natt&Dags St. Patricks Day-fest på Stratos førstkommende lørdag.

Her er en smakebit fra The Kids Are Up to No Good:Espen Andreassen på Twitter