Supersonic Kilden kan i dag melde om to ytterligere navn til årets program. Musikkfesten, som går av stabelen mellom 17. og 18. juli i teater- og konserthuset Kilden i Kristiansand, får nemlig besøk av både Sharon Van Etten og School of Seven Bells denne sommeren. Begge artistene har de siste årene skaffet seg et stort internasjonalt publikum, og høster usedvanlig bra kritikker for både utgivelser og konserter. Begge artistene vil opptre samme dag som Ane Brun, som ble bekreftet til Supersonic Kilden tidligere denne uken.

– Sharon Van Etten har blitt et internasjonalt fenomen og er en høykvalitetsartist som kommer til å stå veldig fint til Ane Brun. Hun har sluppet voldsomt fine skiver, men det er som liveartist at hun virkelig stråler. Folk som har sett henne live blir helt fjetret, sier Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig i Supersonic Kilden.

Sharon Van Etten debuterte i 2009 med albumet "Because I Was in Love", men slo for alvor igjennom da hun ga ut sitt tredje album, "Tramp", tidligere i år. Albumet debuterte på en 75. plass på Billboard-lista og fikk strålende anmeldelser i både Pitchfork og Rolling Stone Magazine. Også her hjemme ble albumet svært godt mottatt, med femmere fra både Lydverket og i VG. Med sine inderlige, folk-inspirerte låter er hun et viktig navn å følge videre.

School of Seven Bells er en duo fra New York, bestående av Alejandra Deheza og Benjamin Curtis, og debuterte i 2007. Nylig ga de ut sitt album nummer tre, "Ghostory", til flotte krtikker. Gruppas drømmeaktige elektroniske popmelodier har også truffet anmelderne her til lands, og Lydverket skrev i forbindelse med utgivelsen at School of Seven Bells er: "et av vår tids aller beste band i det drømmende popsjiktet."

– School of Seven Bells er et band som holder gjennomgående høy kvalitet, både live og på plate og kommer til å passe utmerket inn i Operasalen på Kilden. Bandet spiller rett før Atlas Sound, som på mange måter befinner seg i samme musikalske familie, så her er det duket for store musikkopplevelser, sier Gunnufsen.

Supersonic Live går av stabelen 17. og 18. juli i teater- og konserthuset Kilden i Kristiansand. Hittil er blant andre Sivert Høyem, Ane Brun, First Aid Kit (SE), Atlas Sound (US) og Kurt Vile & The Violators (US) bekreftet.

Foto: JUSTIN HOLLAR