picture

Siden oppstarten i 1998 har My Morning Jacket vokst fra å være et av USAs mest lovende band til å bli et av verdens mest elskede rockeband. Bandet fra Louisville i Kentucky ga i 2011 ut sitt sjette studioalbum, Circuital, et album som debuterte på femteplass på Billboard-lista og som av mange ble kalt bandets sterkeste til dags dato. I tillegg leverer bandet konserter det slår gnister av. Til sommeren kommer kvintetten til Hovefestivalen, deres tredje besøk i Norge siden oppstarten.

– My Morning Jacket er nærmest genierklærte og ser ikke ut til å miste den musikalske formen på noen som helst måte. Bandets blanding av psykedelia, countryrock og indie er perfekt festivalmusikk som vil gjøre seg svært godt en sommerdag på Tromøya, sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen.

Anført av vokalist, gitarist og låtskriver Jim James har My Morning Jacket med stort hell stadig klart å fornye og utvikle sitt kunstneriske uttrykk, og har skaffet seg en stor og lojal fanskare over hele verden. Gruppa har ved flere anledninger samarbeidet med andre artister som Calexico og tidligere Hovekjenninger som Bright Eyes, samt Hoveaktuelle M. Ward.

Også her hjemme har bandet høstet strålende kritikker, og både Lydverket, Dagbladet ga Circuital terningkast fem da det kom kom ut i fjor. Førstnevnte skrev blant annet: "jeg vondt for å tro at noen med interesse for utadvendt, klassisklydende, smart og hjertemasserende rock ikke finner et og annet å glede seg over på Circuital. Det er i så fall ikke My Morning Jackets feil."