picture

MTVs posterboy fra den gangen kanalen faktisk handlet om musikk - artisten som med sin stil var med å definere 80-tallet kommer til Kollen. Vi snakker selvsagt om legenden Billy Idol. Bad boyen med det karakteristiske håret tar selvsagt med seg gitarvirtosen Steve Stevens (gitarist for bla Michael Jackson) og sine monsterhits som Rebel Yell, Dancing With Myself og White Wedding. Låter som har gjort at Billy Idol har sikret seg sin rettmessige plass i musikkhistorien for alltid.

- Utrolig gøy å kunne føye til Billy Idols navn på plakaten. Virkelig en levende legende, og en mann som er like vital og tidløs som sine egne fantastiske låter, sier bookingansvarlig i Kollen, Pål Jakobsen, og forteller samtidig at det er mange flere spennende artister i vente fram mot festivalstart i slutten av juni.

I tillegg til Billy Idol, kommer multitalentet LidoLido, 19-åringen som med hitten Different hadde NRK P3s mest spilte låt 2011, norsk hiphops lysende kometer og gruppen bak landeplagen One Song, Envy, og ikke minst Glasvegas – indierockbandet fra Glasgow som fikk en samlet musikkverden til å gå fullstendig fra konseptene da de slo igjennom med sin selvtitulerte debutskive i 2008.

picture

At Glasvegas vil levere en uforglemmelig konsertopplevelse er det ingen tvil om. Den britiske musikkbibelen NME har blant annet sagt om bandet - ”Det er ikke nok hype i verden for Glasvegas. De er et viktig, fantastisk, ekte band som ikke vil skuffe deg.”

Kollen arrangeres for første gang i Holmenkollen 29.-30. juni. Gjennom 2
dager, 26 artister og 3 scener skal Kollen gjenskape jubelbruset man ellers bare opplever under VM på ski, og lage en musikalsk folkefest for hele landet!