picture

Hovefestivalen kan i dag bekrefte at det britiske stjerneskuddet Michael Kiwanuka kommer til Tromøya i slutten av juni. Den talentfulle unggutten endte på førsteplass i BBCs "Sound of 2012"-kåring og er født og oppvokst i London med ugandiske foreldrene, som kom til England etter å ha flyktet fra Idi Amins skrekkregime.

– Det er rett og slett et lite scoop at vi har fått Kiwanuka til årets Hovefestival, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

– Det knapt noen andre artister som i år har debutert med like stor oppmerksomhet og suksess som ham. Vi føler han kler programmet vårt veldig godt. Det er bare å glede seg til å sitte på gresset og nyte et stykke velklingende, akustisk soul.

Kiwanuka har blitt sammenliknet med musikkhistoriske storheter som Bill Withers, Otis Redding og Richie Havens, og albumdebuterte i midten av mars med albumet Home Again. Dagbladet ga utgivelsen en femmer på terningen og omtalte den som "et strålende album, en tidløs kvalitetsreise". Plata har i skrivende stund ligget i fem uker på VG-lista, med en foreløpig toppnotering på 3. plass. Kiwanuka spiller på Amfiscenen onsdag 27. juni.Michael Kiwanuka spiller også på Parkteatret i Oslo 26. april, med det unge folk-poptalentet Jake Bugg som support.