Forestill deg kjørende nedover en motorvei, med vinden blafrende i håret og med en deilig sommervarme i luften. Det er lyden av Rival Sons, bandet fra Los Angeles, California som det siste året virkelig har hevdet seg i musikkmiljøer verden over. Med en elegant kombinasjon av 70-tallets godsaker, blues og moderne rock, har Rival Sons uten tvil knekt koden.
 
Bandet så dagens lys i 2008 og ga så ut et par plater på egen hånd. Ryktene begynte allerede da å spre seg i musikkverdenen, men det var ikke før de i fjor slapp sitt første offisielle album Pressure & Time at ballen virkelig begynte å rulle.
 
Gutta har varmet opp for blant annet Alice Cooper, AC/DC og Judas Priest, og spilte nylig en utsolgt konsert i Oslo. I forbindelse med den nært forestående «Record Store Day» er bandet klar med en rykende fersk syvtommer i limitert opplag. I tillegg er det i løpet av året duket for en splitter ny fullengder.
 
Med både Rival Sons og Graveyard på plass til årets Bukta, har vi fått de to bandene som stod øverst på ønskelista! De to bandene ga ut fjorårets defintivt beste rockealbum, og for de som leter etter rockens fremtid - you got it. Dæven kor vi glæde oss, sier en meget fornøyd festivalsjef Robert Dyrnes
 
Tidligere bekreftet til Buktafestivalen:
THE CARDIGANS (se), LARS WINNERBÄCK (se), WOLFMOTHER (aus), ÅGE ALEKSANDERSEN, THIN LIZZY (ir/uk), LISSIE (us), THE JAYHAWKS (us), SIVERT HØYEM, DANIEL NORGREN (se), GRAVEYARD (se), STEIN TORLEIF BJELLA, VIDAR VANG, MODDI, LEGENDARY SHACK SHACKERS (us), VIOLET ROAD, THE NOMADS (se) THE SOUTH, THE BURNING HELL (can), SHE KEEPS BEES (us),  THE REAL MCKENZIES (can), THEE MONO SAPIENS, THE DIRT DAUBERS (us), Æ, MINING IN YUKON,  MARA & THE INNER STRANGENESS, PETER ESTDAHL, JACK STILLWATER, RED HEADED SLUTS, FESKEKROK