Machine Birds har spilt mye rundt om på norske scener den siste tiden og singelen Time har lenge vært en favoritt. Nå er den Bergensbaserte duoen klare med sin første EP, Save Yourself.

Labelen Nabovarsel beskriver EP-en i sin pressemelding: Syntetiske landskap, ektefølte tekster og fengende refreng. Det fine med “Save Yourself” EP-en ligger i dens melodiske storhet, samtidig som den nesten forsvinner inn i seg selv. Debututgivelsen er en sterk erklæring fra duoen Maria Skranes og Marte Eberson: en samling av sanger som setter sammen svale sommerminner og smelter det sammen med kulden fra den skandinaviske vinteren.

Save Yourself EP-en ble skapt sammen med Njaal fra Young Dreams / Put Your Hands Up For Neo-Tokyo som co-produsent. Sammen leide de et loft i en gammel barnehage utenfor Bergen by og plukket med seg en haug med klassiske analoge synther for å jobbe med låter hentet fra duoens konserter. Machine Birds omformet og restrukturerte disse om til ubundede sanger som kanskje ikke helt passer inn på radio, men som nå har muligheten til å virkelig resonnere hos lyttere overalt.

Machine Birds er nå i full sving med nytt materiale.

Sjekk ut Save Yourself her:

Machine Birds - Save Yourself by Nordic by Nature

Machine Birds på MySpace