Etter seks års fravær, er all indiepops favorittbestefar Grandaddy tilbake i manesjen – og Pstereo tilbyr californiabandets tjueårsjubileum eksklusivt i festival-Norge. Spiritualized og J. Spaceman kom nylig med sitt beste album siden ”Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space”, og ”verdens beste musikk” (iflg Morgenbladet) blir også å se på Marinen. I tillegg til de to legendene, er også vinterens store synthpop-nykommer Chairlift klar for trondheimsfestivalen.

Det var en stor personlig seier for vår egen bookingansvarlig da det tikket inn faks om at de amerikanske indiepop-legendene Grandaddy ville legge sitt eneste norgesbesøk under gjenforeningsturneen denne sommeren til Pstereo. For Kim Aasli og svært mange andre, var Grandaddy og Pavement band som definerte et helt nittitall, og med ”Under The Western Freeway”, ”The Sophtware Slump” og ”Sumday” og eviggrønne låtklassikere som ”A.M. 180” , ”The Crystal Lake”, ”He´s Simple, He´s Dumb, He´s the Pilot” ble bandet sammenlignet med Radiohead og spilte konserter verden over. Etter oppbruddet i 2006 trodde mange at vi hadde hørt siste tone fra Jason Lytle og hans venner, men i mars annonserte bandet at de ville gjenforenes og markere sitt 20-årsjubileum med en festivalturné, og for norske fans blir altså Marinen i Trondheim eneste sted hvor indiepopmagien kan gjenoppleves.

Verdens beste musikk
Etter å ha vært nær døden og brukt mange år på sykehus, har det hersket usikkerhet rundt J. Spacemans og Spiritualizeds fremtid, men nylig feide det fenomenale spacerock-bandet all tvil til side med ”Sweet Heart Sweet Light” – deres suverent beste utgivelse siden 1997-klassikeren ”Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space”. Morgenbladet omtalte Spiritualized anno 2012 som ”verdens beste musikk”, og det er trolig mange som gleder seg stort til å rydde sletta for en magisk audiens i Spiritualizeds enorme, storslagne, smellvakre, symfoniske og psykedeliske univers.

You belong in our arms!
Brooklyn-synthpop-duoen Chairlift kom på manges lepper da låta ”Bruises” ble brukt for å fronte den nye iPoden i 2008, og i vinter fulgte Caroline Polachek og Patrick Wimberly opp store forventninger med den flotte ”Something”, hvor blant annet låta ”I belong in your arms” allerede har rukket å bli allemannseie. Plata har fått gjennomgående svært sterke anmeldelser, og det er liten tvil om at ungdommelig, vakker og melankolsk synthpop blir et strålende tillegg til to ovennevnte legende-visitter på festivalen 17. og 18. august, skriver Pstereo i pressemeldingen.