Måkeskrik er en alternativ musikkfestival hovedsakelig innen sjangerne rock/pop/metall.

Måkeskrik ble til da et lite knippe halvunge jenter følte savnet etter Sørlandssomre med musikk som røsker i hjerterota – og tenkte så at «det går jo forsåvidt an å lage noe eget». Den nå 2 år gamle ”måkeungen” gleder seg til å forlate redet! AKKS Kristiansand, Karmakosmetix Records og Mølla på Grim er blitt med på laget for å få til en heidundranes musikkfest.

Måkeskrik er et alternativt festivaltilbud til musikkhungrige mennesker som håper å overleve sommeren 2012 – og dermed bli et årlig bidrag til kulturbyen Kristiansand.

Festivalens artister:

Turboneger:
Norges mest legendariske liveband er tilbake etter to års opphold, nå med ny vokalist. Kultfiguren fra London, Tony Sylvester, AKA The Duke of Nothing, har vært president for London-divisjonen av Turbojugend, men trer nå inn i rampelyset som vokalist og frontmann i Turboneger.
13.juni kommer deres nye plate «Sexual Harassment», som er bandets første plate på 5 år. Bandet spiller et eksklusivt utvalg norske festivaler og 27.juli i Bendiksbukta er eneste sjanse du får til å se bandet på det blide sørland i sommer!
Vi kan ikke love rumperaketter, men rapportene tilsier at dette fort kan bli den beste versjonen av bandet noensinne.

Harrys Gym:
Helt siden debutalbumet ”Harrys Gym” (2008), har pop-elektro-indie-kvartetten laget fengende, pulserende og dunkle poplåter med høy drømmefrekvens. I motsetning til andrealbumet er de nå tilbake i gamle organiske spor, med mer fokus på gitar og trommer. De har fått mye oppmerksomhet fra pressen både her hjemme og i utlandet og deres tredje album ventes til høsten. Første singel fra dette albumet «Horses» har allerede spilt seg varm på p3 og det er ikke uten grunn de blir omtalt som et av Norges mest lovende popband.

Norway´s Harrys Gym are like a female fronted Fleet Foxes mixed with The Knife. As elegant and etheral as a snow-swept mountain fjord.
– London Timeout

The Good The Bad And The Zugly:
Det Oslobaserte punkfenomenet The Good The Bad And The Zugly består av fem gutter fra Hadeland med lang fartstid fra ulike band. Debutkonserten fant sted på Oslos rockebar Last Train ifjor, og før året var omme var de booket til Øyafestivalen 2012 og signerte kontrakt med Amber Booking.
Bandet har blitt utnevnt til et av de mest lovende bandene av både Pyro på p3 og av Musikknyheter.no, og de avsluttet bandets første leveår med å spille for et utsolgt Rockefeller med kompisene i Oslo Ess.


Hombre Malo:
I asken av det franske hardcorebandet Sons of Saturn oppstod Hombre Malo og består av i tillegg til to franskmenn, en spanjol på vokal (fra legendariske spanske band som Ictus og Dissapointment), og en trommis fra Østfolds navle, Rakkestad.
Musikken til det Oslobaserte bandet omtales som sludge/stoner/hardcore/psykedelisk og de er kjent for å spille høyt!

Purified in Blood fra Sandnes spiller tung og beinhard metall. De har tidligere vunnet Alarmprisen for beste liveband og har hatt hælen godt plantet i hjertet til metallelskere over hele landet. Bandet slipper nytt album i juni og siste helga i juli plantes hælene på scenen i Bendiksbukta!

Lonely Kamel spiller tung og breibeint stonerrock. De seige karene fra Oslo er inspirert av tung blues fra 70-årene, sludge og klassisk rock og omtales som et av Oslos mest spennende rockeband om dagen. Her snakker vi høy gitarhugging med mektig vokal. Advarsel til publikum: ikke sett håret fast i luftgitaren!

Wolves like us er et norsk hardcore/punk-band med tidligere medlemmer av Amulet, Silver og Infidels Forever. Knapt to år etter starten har de blitt et band med en undergrunnsbuzz få er forunt! Forvent deg kraftig og dynamisk rock!

Hanne Kolstø har fått velfortjent mye oppmerksomhet for musikken sin. Jenta fra Nordvestlandet – som Kristiansand har trykket til sitt bryst – forfører publikum med sin mektige og særegne stemme. Musikken ligger innenfor popens verden, men strekker seg inn og ut av flere ulike sjangre. Krydret med fantastisk vokal på toppen blir resultatet rett og slett eventyrlig!

Heroes & Zeroes er en rocketrio fra Lillesand. Lydbildet til bandet er både estetisk og kraftig på en gang, men har også blitt mer eksperimentelt og alternativt med årene.
Bandet har siden oppstarten vunnet Zoom og har flere Spellemannsnominasjoner i håndbagasjen. Måkeskrik er et av få steder du får se bandet i sommer - om du da ikke har planlagt en svipptur over dammen til Junaiten!

Oslo Ess låter som en frisk blanding av klassisk rock, Rancid og Ebba Grön. Fjorårets debutplate høstet stormende jubel fra et samlet pressekorps. Med troverdige og svært sjarmerende historier om alt fra strippere, forelskede narkomane og stjålne sykler har Oslo Ess kommet seg opp fra rennesteinen med et bredt og smittende glis om munnen. Oslo Ess har gjort det tøft å synge på norsk igjen!

Vaagsbygd Handy har siden de ble etablerte seg rundt 2001, blitt bemerket for sin kaotiske musikk. Bevæpna med basstunge beats og syrlige sørlandsgloser med maskingeværflyt, reiser de Norge rundt og lager ballade. Med et produkt som består av en dæsj karibisk dancehall, 3 cl knallhard grime, litt dubstep wobbles, samt litt fermentert hjemmelagd hiphop, er de i ferd med å erobre verden, en festival av gangen.

Årabrot vant årets Spellemannspris i metallkategorien, spilte på Sentrum Scene under by:larm 2012 og turnerer hyppig rundt omkring i Europa. Den Spellemannsvinnende plata «Solar Anus»(2011) fikk skryt i musikkblader som NME, Mojo og Metall Hammer UK. Deres mylder av dommedagsrock, noise og eksplosive sceneopptreden er kompromissløst og herlig befriende!

Tilleggsopplysninger:
Festivalen har 16 års aldersgrense og en kapasitet på 2500 mennesker.
Billettpriser: Dagspass 300,- og Festivalpass: 500,-