Headlinerne til årets Kollenfestival har blitt sluppet: Rihanna topper som kjent fredag 29. juni i Kollen, og KISS den påfølgende lørdagen. Men det er fortsatt flere spennende artister som fortløpende legges til programmet.

Til fredagsprogrammet slipper vi derfor R’n’B-artisten The-Dream. En mann som har klart kunststykket å være en rå produsent og låtskriver for andre, og samtidig en sterk artist på egne ben. Som låtskriver og produsent er han medansvarlig for noen av de siste årenes mest massive hits. Vi snakker om Rihannas ”Umbrella”, Justin Biebers ”Baby”, og ikke minst Beyoncés signaturlåt ”Single Ladies (Put a Ring on It)”. Som artist er han aktuell med albumet Love IV MMXII som slippes i sommer. Fjerde album i rekken av sterke utgivelser som har gitt ham både anerkjennelse blant musikkfeinschmeckerne og hos de kommersielle lytterne.

Bookingansvarlig i Kollen, Pål Jakobsen, sier om slippet av The-Dream til Kollen:

- Med The-Dream på fredagen har vi et knallsolid R’n’B/hip hop-program. Vi snakker jo her om en mann som har vært med å prege populærmusikken de siste årene så til de grader med låtene han har vært med å skrive og produsere. Så gjenstår det bare å se om han eller Rihanna vil gjeste hverandres opptredener. – Pål Jakobsen, bookingansvarlig, Kollen.

Andre artister klare for Kollen Sommerfestival er blant annet Noel Gallagher’s High Flying Birds, Alison Krauss & Union Station feat. Jerry Douglas, Billy Idol, Glasvegas og Den Svenska Björnstammen, i tillegg til norske navn som Bjørn Eidsvåg, Marit Larsen og Turbonegro.

Kollen arrangeres for første gang i Holmenkollen 29.-30. juni.