picture

Kollen Sommerfestival slipper fortsatt store navn til sin to dager lange fest i
Holmenkollen i juni.

Sist ut er de norske legendene i Raga Rockers, og festivalen skriver:

"En av de fire store innen norsk rock markerer at det er 30 år siden de ble et band med en gedigen festivalturné og utgivelsen av det ubeskrivelig fete livealbumet de ga ut tidligere i år. Kollen Sommerfestival er selvsagt et selvskrevent stopp for rockelokomotivet Raga Rockers på deres triumfferd gjennom landet, og ikke minst ett selvskrevent høydepunkt på turneen.

Institusjonen Raga Rockers kom til da Michael Krohn gikk fra en karriere som trommis for det sagnomsuste punkebandet Kjøtt for å fronte sitt eget fartøy i 1983. Sammen med DeLillos, Dum Dum Boys og Jokke satte Raga med sine karakteristiske tekster og sin streite rock standarden for norskspråklig rock og etablerte seg for evig i norsk musikkhistorie. Nå har de som smått begynt å fable om å legge siste hånd på livsverket. Men fortvil ikke. Fortsatt er det mer igjen. Den feite dama har enda ikke sunget. Ulvene er enda ikke temmet! Til Kollen kommer nemlig et vitalt Raga som kutter ned til beinet fra tidligere turneers storslåtte symfopunk og tung pop med bare de opprinnelige medlemmene som frontmann Michael Krohn, Jan Kristiansen, Livio Aiello, i tillegg til gitarist Eivind Staxerud, tilbake på scenen. Da sier det seg også selv at det er de gamle gode låtene som nok en gang skal ristes i fillebiter av rockebikkjene.

Gå ikke glipp av det som godt kan være en av dine siste sjanser til å rocke ut til Raga Rockers på en festival. Vi vet ikke om et bedre sted enn Kollen, i guttas elskede Oslo, i alle fall."